16 juli 2019 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

‘Luctor et Emergo’ vaart weer dankzij Vitters

Geplaatst op: 12 april 2019

Foto's Henk Kuik

Na een maandenlange renovatie door vrijwilligers van onder andere Vitters Shipyard B.V., ging vandaag de Doerak 650, ‘Luctor et Emergo’, weer te water in Zwartsluis. Deze motorboot wordt door Stichting Empower ingezet om erop uit te gaan met jongeren met autisme. Samen met de Doerak, kano’s en ander watersportmateriaal genieten zij van de natuur. 

De boot was maanden geleden door vandalisme onbruikbaar geworden. Personeelsleden van Vitters Shipyard zijn met behulp van een aantal bedrijven uit de buurt de uitdaging aan gegaan  om de boot te herstellen en vaarklaar te maken. Meer dan 600 manuren zijn gestoken in het opknappen van de boot.  Aquaservice, Calypso, Mast Jachtschilders en Stanry hebben zich belangeloos ingezet om de doerak weer in topconditie te krijgen.

Jan Vitters, oprichter en mede-eigenaar van Vitters Shipyard B.V., glundert: ”Mijn team hoeft voorlopig niet naar een cardioloog; ze hebben allemaal een goed hart en het hart op de juiste plek. Ik ben ontzettend trots op de inzet van alle collega’s die zich week na week vrijwillig hebben ingezet om de boot op tijd klaar te krijgen, zodat deze jongeren weer lekker de natuur in kunnen. Het project zorgde voor veel samenhorigheid.”

Wilco Voulon, directeur/bestuurder van de Stichting Empower, is erg enthousiast dat de boot na maanden weer klaar is voor mooie avonturen. “De doerak speelt een belangrijke rol in onze stichting. Voor onze jongeren is het belangrijk dat ze erop uit gaan, de natuur in gaan en samen dingen ondernemen. Door bewegen en actief samenwerken, overwinnen ze angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.”

Het werd een dag met een feestelijk randje. Nadat de boot de hal was uitgereden, was er gelegenheid voor een hapje en drankje, aangeboden door restaurant ’t Kraantje en Vis van Urk in Zwartsluis. Jan Vitters en Wilco Voulon brachten een toost uit en bedankten alle vrijwilligers en betrokken bedrijven voor hun inzet. Exact 50 jaar na haar doop ging de ‘Luctor et Emergo’ met hulp van Hebo Maritiemeservice B.V. weer te water en werd ze teruggevaren naar Zwolle door jongeren en begeleiders van de stichting.

Over de stichting Empower Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Binnen een veilig pedagogisch basisklimaat wordt vanuit het positieve zelfbeeld gewerkt aan persoonlijke leerdoelen zoals sociale en maatschappelijke competenties, weerbaarheid en praktische vaardigheden ten behoeve van zelfredzaamheid. Stichting Empower werkt graag samen met behandelaars, scholen en andere hulpverleners, zodat de begeleiding eenduidig en goed op elkaar afgestemd is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice