25 april 2024 Gebruikers online: 62
Agenda
Active creations

Biljarters pakken de titel

Geplaatst op: 24 april 2019

Foto Henk Kuik

Het eerste team van B.V. de Bleistarte is kampioen geworden in de avondcompetitie van d C1 klasse libre klein van het district Zwolle en omstreken. Het team bestaat uit de roulerende spelers (drie per wedstrijd ); J. Jansen, J. v/d Berg, A. Mooiweer, W. Elbers, H. de Graaf en J. Westrik.

Op 18 april jl. was de laatste speelronde en De Bleistarte 1 ging op bezoek bij De Wiekslag in De Wijk. De Bleistarte 1 had 6 punten voorsprong op concurrent H.B.C. 1 uit Hoogeveen, die op dezelfde avond uit speelde tegen De Kolonie in Wilhelminaoord. Er van uitgaand dat H.B.C. 1 de volle winst zou pakken moest De Bleistarte 1 minimaal 31 punten behalen. De Bleistarte 1 behaalde 32 punten en het kampioenschap was binnen.

Uitslag:  De Wiekslag – De Bleistarte      21-32

De Kolonie 2 – H.B.C. 1             17-36

Eindstand avondcompetitie C1 klasse

gesp.    punten

1 De Bleistarte 1              26           764

2 H.B.C. 1                            26           762

3 Z.B.C. 2                             26           745

 

Na afloop van de wedstrijd huldigde R. Jongman, afgevaardigde van het district Zwolle e.o., de kampioen. De nummers 1,2 en 3 vertegenwoordigen het district Zwolle e.o. op de Gewestelijke tussenrondes van het Gewest Noord Oost Nederland. De Bleistarte 1 ( Zwolle 1 ) speelt in Kampen bij K.B.C. 1911 tegen een team uit het district Friesland en het district Noord Oost Overijssel. H.B.C. 1 ( Zwolle 2 ) mag naar Groningen (Gr.) en speelt tegen een team uit het district NO Overijssel en het district Groningen-Drenthe. Z.B.C. 2 ( Zwolle 3 ) speelt in Workum (Fr.) tegen een team uit het district Groningen-Drenthe en het district Friesland.

De Gewestelijke tussenrondes worden gespeeld op zaterdag 11 mei. De winnaars gaan naar de Gewestelijke finale.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice