28 maart 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Sluziger trio zwemt de ‘Overijsselse Merentocht’

Geplaatst op: 6 mei 2019

Zwemclub Steenwijk’34 gaat zwemmend de 200 km lange Overijsselse Merentocht afleggen. Wat Maarten van der Weijden in Friesland deed gaat de zwemvereniging Steenwijk’34 deze zomer doen in de Kop van Overijssel. En daaraan doen ook drie dames uit Zwartsluis mee!

De zwemvereniging kiest voor een estafette en gaat zwemmen op het parcours van de nog nooit verreden Overijsselse Merentocht. Die werd ooit bedacht nadat marathon schaatser en boer Evert van Benthem uit Sint Jansklooster (hij woont nu in Canada) in 1985 en 1986 de Friese Elfstedentocht won. Plaatsgenoot en toenmalig wethouder Klaas Naberman lanceerde destijds bij ijsclub in Vollenhove het idee voor een schaatstocht over 200 kilometer in Noordwest Overijssel. De Steenwijker zwemclub wil de route over de meren en door grachten zwemmend gaan afleggen.

23 zwemmers zullen starten waaronder de Sluzigers Monica Bakker, Getrude Corporaal en Maranka Huitema. Zij zullen meerdere stukken mee zwemmen tijdens deze tocht. De start is op donderdagochtend 22 augustus om tien uur in het Steenwijkerdiep. Daar hopen ze drie dagen later op zondag 25 augustus ’s morgens om tien uur ook weer te finishen. Er zal tijdens deze dagen geen pauze plaats vinden, en in de nachtelijke uren wordt er gewoon gezwommen. ’s Nachts zal een bootje met verlichting de zwemmers voorzien van genoeg zicht om door te kunnen zwemmen.

De hoofdsponsor van deze tocht is club sponsor Klaverblad, daarom heet de tocht de klaverblad zwemtocht. De Steenwijker zwemclub gaat dit niet zomaar doen, en zal ook geld inzamelen voor het goede doel. Als doel is het KWF (kanker bestrijding) gekozen. Iedere donatie is mooi, want elke euro is er één voor het goede doel.

Sponsoren/doneren kan makkelijk en snel via de onderstaande link:

Van Monica Bakker: www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/monica-bakker/

Van Getrude Corporaal: www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/Getrude-Corporaal/

Van Maranka Huitema: https://www.steenwijk34.nl/kzt/zwemmers/maranka-huitema/

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice