18 augustus 2019 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Puppycursus essentieel voor puppy’s

Geplaatst op: 10 mei 2019

Een puppycursus voor uw nieuwe puppy is essentieel in het verdere leven van uw vrolijke viervoeter. De meeste mensen die een puppy willen kopen gaan nadenken over zaken als brokjes, speeltjes en hondenmanden. Naast de hondenverzekering is de puppycursus weldegelijk belangrijker dan brokjes, speeltjes en manden! Met de puppycursus legt u de basis voor een gehoorzame hond. Een hond die de rest van zijn leven lekker in zijn vel zal zitten. Mega, mega belangrijk!

Neem zelf initiatief tot puppycursus

Als hondenbezitter krijgt u geen puppycursus aangewezen. Nee, was het maar zo’n feest, zeg! U of iemand anders uit uw gezin moet zelf het initiatief nemen en op zoek gaan. Heeft u hondenbezitters in uw eigen netwerk? Dan kunt u gerust vragen waar zij samen met hun hond de puppycursus hebben voltooid. U kunt ook een belletje wagen aan meneer of mevrouw de dierenarts. Zij krijgen deze vraag geregeld dus u hoeft zich hier niet voor te schamen. De meeste dierenartsen weten zonder twijfel goede locaties aan te wijzen waar u samen met uw nieuwe kameraadje een puppycursus zou kunnen gaan volgen. In de regel kunt u ervan uitgaan dat dit advies klopt.

Tips goede puppycursus

Een enkele keer kan het voorkomen dat het advies niet klopt. Als u hieraan twijfelt hebben wij van 123tinki.com een aantal goede tips voor u. Neem zelf eens een kijkje bij een hondenschool uit uw buurt waar ze puppycursussen verzorgen. Maak eens een babbeltje met de instructeur die de training geeft. Een goede instructeur staat voor een praatje klaar en geeft u een uitstekend advies. Daarnaast vertelt een goede instructeur vol met passie over de puppycursus.

Langs de lijn staan

U kunt altijd een keer zelf ‘langs de lijn’ gaan kijken hoe de training verloopt. Geloof ons, het gebeurt wel vaker, dus ze kijken er echt niet raar van op! Als u de beslissing heeft genomen om zelf eens te gaan kijken moet u op bepaalde zaken letten. Check onder andere hoe het eraan toe gaat qua trainingsmethodes. Een positieve trainingsmethode is de beste manier om een kleine pup dingen aan te leren.

We gaan hier ets verder op in. Een beloningsmethode werkt vele malen beter dan de ‘correctie’ methode. Doet uw hond iets goeds? Geef dan een overheerlijk hondensnoepje of een aai. Deed die kleine pup even niet wat er werd verwacht? Dan laat u het snoepje in de zak zitten en geeft u ook geen aai over de bol. U zult zien dat het resultaat verbluffend is.

Opvoeding naast puppycursus

U speelt een grote, zij het cruciale rol in de opvoeding van uw puppy. Dat is iets wat u niet moet vergeten. Zorg dat hetgeen wat jullie leren tijdens de puppycursus thuis ook toegepast zal worden. Goede training zit in de kunst van het herhalen. En als er dingen niet goed gaan zoals ze zouden moeten gaan is het belangrijk dat u dit noteert. De volgende keer dat u met uw puppy weer op cursus bent geeft u de signaleringen door aan de instructeur. Samen gaan jullie ermee aan de slag, zodat er verbetering zal optreden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice