25 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Team Zwartewaterland oefent in de Kop

Geplaatst op: 11 mei 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmorgen rond half acht in de morgen verzamelden de leden van het Roparunteam zich op het Buitenkwartier voor een trainingsloop van ruim 45 kilometer door de Kop van Overijssel.

Even na achten vertrokken onder prachtige zonnige omstandigheden de twee teams met begeleidende wagens, fietsers, volgwagens met daarin de chauffeurs en verzorgers richting Beukers om via St Jansklooster, Blokzijl, Vollenhove en Heetveld rond twaalf uur weer terug te keren in Zwartsluis.

Telkens losten de zes lopers, verdeeld over twee groepen, elkaar na ongeveer 1,5 kilometer af. Elk team zal straks met de pinksterdagen tussen Hamburg en Rotterdam over vier lopers beschikken. Twee lopers konden deze morgen niet aanwezig zijn. Na loop van de training was er een broodmaaltijd die Bakker Nieborg verzorgde.

Tot die tijd blijven de leden in training en worden er diverse acties gehouden waaronder autowassen in Hasselt en Zwartsluis en bij Zwartsluis Onder zeil gaan de dames en heren weer de toiletten beheren teneinde geld in te zamelen voor de Roparun.

De start vanuit Hamburg biedt voordelen voor het thuisfront en belangstellenden aangezien men relatief dicht in de buurt loopt. Bij Sellingen komt het team de grens over en in een aantal plaatsen in Drenthe en Overijssel zal het volop feest zijn bij de doorkomst van de lopers. Ook zal het team proberen een basiskamp in Gramsbergen op te slaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice