18 augustus 2019 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Vernieuwd rondvaartbootje weer in de vaart

Geplaatst op: 13 mei 2019

Sluuspoort neemt zaterdag 18 mei het vernieuwde rondvaartbootje Sluuspoort 1 weer in gebruik. De afgelopen winterperiode is benut om het populaire bootje te voorzien van een compleet nieuwe motor. Dat krijgt zaterdag 18 mei een extra feestelijk  tintje. Belangstellenden kunnen die  dag gratis meevaren.

De schippers van Sluuspoort 1 zetten tussen 13.00 en 16.00 uur meerdere keren per uur koers vanaf de Handelskade naar Jachthaven de Kranerweerd en weer terug. Wie aan de Handelskade even moet wachten kan dat doen bij Sluuspoort, waar deze middag koffie en thee tegen een sterk gereduceerd tarief wordt geschonken. Voor de kinderen worden ook enkele leuke, omlijstende activiteiten gehouden.

De Sluuspoort 1 is voorzien van een splinternieuwe Volvo Penta D250 motor. Een grote verbetering ten opzichte van de vorige motor, die aanzienlijk minder pk’s had. Met 50 pk onder de motorklep kan de Sluuspoort 1 naar verwachting weer heel veel vaaruren gaan maken. De motor is ingebouwd door Wouter Vruggink en Steven Waaijenberg van Marine Services Van der Veer en Brinks. “Voordat dit kon, moesten er onder andere in de motorruimte nog de nodige aanpassingen komen”, vertelt Anne Rosenberg, één van de enthousiaste schippers van de Sluuspoort 1. “De mannen van Scheepswerf Geertman hebben daar met veel inzet aan gewerkt. Er moest een nieuwe motorbak worden gemaakt en tevens is een zwaardere én hydraulische  koppeling aangebracht. Toen al dat werk was afgerond is het bootje door Bonsink Yachtpainters helemaal opnieuw geverfd. Kortom, wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen!”.

De Sluuspoort 1 vaart ieder zomerseizoen vanaf Hemelvaartsdag vanaf de vaste ligplaats aan de Handelskade. Het is mogelijk rondvaarten door het havengebied van Zwartsluis te maken én de Sluuspoort 1 is een welkome verbinding tussen de dorpskern en jachthaven de Kranerweerd. Jaarlijks worden zo’n 3000 passagiers vervoerd. Een team van 12 vrijwillige schippers vormt de gediplomeerde ‘bemanning’ van de Sluuspoort 1. Zij zorgen voor een toegevoegde waarde door tijdens de vaartocht de passagiers uitgebreid te vertellen over Zwartsluis en met name de rijke scheepvaartgeschiedenis van het dorp. Dat maakt dat de Sluuspoort 1 ook regelmatig gehuurd wordt voor (familie)feestjes en andere festiviteiten. De vaarroute wordt dan in overleg vastgesteld.

De aanpassingen aan de Sluuspoort 1 zijn mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Scheepswerf Geertman, Marine Services Van der Veer & Brinks, HEBO Maritiemservice bv, Bonsink Yachtpainters, At Blei, Interfloor Tapijt bv, Stichting Recreatiecentrum Zwartewater, gemeente Zwartewaterland, Hubo Veld en firma Koos Slurink.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Vernieuwd rondvaartbootje weer in de vaart”

  1. Dit is het solidariteit en initiatief dat we hier in Nederland hebben leren waarderen. Wij feliciteren de sponsors en de initiatiefnemers voor deze renovatie.

Aquaservice