18 augustus 2019 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Brandsma rest seizoen hoofdtrainer DESZ

Geplaatst op: 15 mei 2019

Jan Derk Brandsma is de rest van het seizoen hoofdtrainer van DESZ. Dat meldt de club woendagmiddag. Zijn collega trainer wordt in de ‘luwte’ gezet. Hij is verdachte in een omkopingszaak, waarbij hij smeergeld zou hebben betaald aan een medewerker van GGZ Drenthe in ruil voor opdrachten. De rechtbank in Amsterdam eist 240 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke cel. De uitspraak is op 13 juni.

DESZ meldt dat het vrijdag kennis heeft genomen van berichten in de media. Daarna is er een open gesprek geweest met de hoofdtrainers. “Het bestuur van DESZ vindt dat er niet geoordeeld mag worden over de persoon in kwestie en roept iedereen ook op om dat niet te doen. Maar door de berichten is er onrust ontstaan binnen en buiten de vereniging. Daarom hebben we besloten om het hoofdtrainerschap door Brandsma te laten verrichten totdat de uitspraak van de rechter heeft plaatsgevonden”, luidt de conclusie.

“Onze andere hoofdtrainer plaatsen we daarmee in de luwte, met respect voor alle betrokkenen en de ingewikkelde zaak die voor ons ligt”, aldus DESZ. De vereniging gaat verder geen mededelingen doen. “Wij hopen dat hiermee alle neuzen binnen en buiten DESZ zich richten op de komende belangrijke wedstrijden voor onze eerste en tweede selectie, waarbij voor beide elftallen nacompetitie in het verschiet ligt.”

Eerder dit jaar maakte het trainersduo bekend dat ze DESZ zouden verlaten, ondanks dat ze eerder een contract verlengden. De roep vanuit VV Staphorst kon het duo niet onbeantwoord laten. Wat die club gaat doen, is nog niet bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice