29 maart 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Sluuspoort dit jaar ook over het Zwartewater

Geplaatst op: 18 mei 2019

Net met pensioen, nu schipper van de rondvaartboot. Foto's Jan van Kleef

Rondvaartbootje Sluuspoort 1 gaat dit seizoen ook af en toe het Zwartewater over richting de Whaa. Dat meldde Anne Rosenberg zaterdag in Zwartewater FM. Ook vaart de rondvaartboot naar de camping om vanaf daar te vertrekken.

De Sluuspoort is afgelopen winter technisch weer helemaal klaargestoomd. Na zeven jaar was dat nodig. “Vooral het schakelen werd minder, omdat je steeds korte stukjes vaart. Ook hebben we overwogen om op de elektrische toer te gaan, maar dat bleek veel te duur”, aldus Rosenberg.

Jaarlijks gebruiken drieduizend mensen het bootje voor een tocht door Zwartsluis. “Ongeveer de helft daarvan komt uit Zwartsluis, de rest zijn toeristen. Die zijn altijd onder de indruk. In Zwartsluis is veel op waterkundig gebied te zien. Van herinneringen aan de turftijd tot de grote sluis. De grote werven zijn ook altijd interessant. En de Whaa is een van de oudste nog werkende sluizen. Dat vinden mensen ook interessant, vandaar dat we daar ook heen gaan varen.”

Met een presentatiemiddag schoot de Sluuspoort zaterdag het seizoen van het rondvaartbootje van start. Dat is vanaf het Hemelvaartweekeinde weer definitief in de vaart.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice