20 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Lesje buiten de deur bij Active Creations

Geplaatst op: 21 mei 2019

De kinderen uit groep 5, 6 en 8 van basisschool De Opstap in Heetveld bezochten maandag Active Creations. Een gezellige en leerzame ochtend voor de leerlingen en hun meester, waarbij hard gewerkt werd.

Van de school een kinderboerderij maken. Wie wil dat nou niet? Zeven kinderen van basisschool de Opstap hebben de eerste stappen gezet voor hun fictieve kinderboerderij. Onder begeleiding van de specialisten bij Active Creations, dachten de leerlingen na over het opstarten van een bedrijf. Ook bedachten zij een naam en maakten ze samen een bijpassend logo.

Dat het ontwikkelen van een logo meer is dan alleen een leuk plaatje opzoeken, was de leerlingen al snel duidelijk. “De enthousiaste mini-specialisten dachten eerst na over het doel van de kinderboerderij. Op basis daarvan brainstormden ze over de naam en het logo, op dezelfde manier als wij dat doen voor onze klanten. De kinderen hadden echt goede suggesties en kwamen uiteindelijk op de naam ‘Wiedenveld’ uit, een combinatie tussen De Wieden en Heetveld”, zegt directeur Hans Winter. “Vervolgens bepaalden de jonge ontwerpers de kleuren, vormen en lettertypes voor het logo. Ze maakten een schets, waarna de ontwerpster van Active Creations het digitaal voor hen uitwerkte.”

“We hebben de leerlingen een kijkje gegeven in onze ‘merkmakerij’, maar ook zelf actief aan het werk gezet. De kinderen waren goed voorbereid op hun bedrijfsbezoek en stelden interessante vragen. Het enthousiasme spatte er vanaf”, zegt Hans. Voordat de kinderen van basisschool De Opstap weer naar hun school in Heetveld vertrokken, kregen zij nog een exemplaar van hun zelf bedachte logo van kinderboerderij ‘Wiedenveld’ mee naar huis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice