20 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Zwartsluis onder Zeil gaat voor 25.000 bezoekers

Geplaatst op: 27 mei 2019

De organisatie van Zwartsluis onder Zeil hoopt dit jaar opnieuw op ongeveer 25.000 bezoekers “Maar alles staat en valt met het weer”, zegt Marjan Blomsma van de organisatie. En met dat weer gaat het voorlopig alle kanten op, hoewel het KNMI op zaterdag 23 graden voorspelt.

Ondertussen hebben zich 45 schepen aangemeld. Dat zijn er nog wat minder dan tijdens de laatste editie van 2017, maar de organisatie hoopt uiteindelijk toch weer op zestig schepen, zodat Zwartsluis er weer sfeervol bij zal liggen. “We hebben ons best gedaan om er wederom een aantrekkelijk programma voor jong en oud van te maken. Naast de niet meer weg te denken  programmaonderdelen als de Historische Automobiel vereniging (HAV) op donderdag, het shantykoren festival op de vrijdag, de nacht van Zwartsluis, de braderie op zaterdag en de openlucht kerkdienst op zondagochtend hebben we ook nieuwe onderdelen op het programma staan”, aldus Blomsma.

Zo komt Zeilvereniging Belterwiede met een delegatie om de kinderen van Zwartsluis kennis te laten maken met het zeilen in een optimistje. Kinderen tussen de 8-12 jaar kunnen op de donderdag ontdekken wat en hoe leuk zeilen is! “Dan hebben we ook nog op donderdag het “Zeilerslatijn”. Op  Hemelvaartsdag tussen 13.00 – 15.00 uur komen Hans Veldman uit Hasselt en de heer Smit naar het Botterhuus om te vertellen over het heden en verleden van de zeilvaart. Hans Veldman brengt een prachtige lezing ten gehore over een “Asselter skippersfamilie”.”

Verder komt onder meer de band Alice Springs naar Zwartsluis. Die treedt op Hemelvaartsdag om 17.00 uur bij De Blizzard. Op vrijdag zijn er onder meer miniatuurbootjes te bewonderen.

Komende woensdag zullen de meeste schepen zich melden in de sfeervolle havenkolk van Zwartsluis waar ze worden welkom geheten door het vlaggenschip van Zwartsluis de Botter ZS13. Tegen de avond ligt een ‘ dik pak’  schepen afgemeerd aan de Handelskade. Op Hemelvaartsdag vindt de feestelijke opening plaats en zullen de diverse activiteiten starten. Kijk voor het volledige programma op  www.zwartsluisonderzeil.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice