25 april 2024 Gebruikers online: 153
Agenda
Active creations

GKV heeft vijftig jaar een kerkblad

Geplaatst op: 3 juni 2019

Het kerkblad ‘De Amandeltak’ van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt jubileert in 2019 met het vijftig jarig bestaan. Op 7 juni 1969 verscheen het eerste nummer met onder meer een meditatie over de Bijbeltekst 1 Timotheüs 3: 15.

Bij de keuze voor de naam ‘De Amandeltak’ heeft de kerkenraad zich toen laten leiden door de tekst over Jeremia 1: 11 en 12. In de uitleg ervan is het ‘de Here die ons helpt bij het bewaren van Zijn Woord en waakt over zijn erfdeel. En wanneer alles slaapt en ook geen blad of bloem meer aan een boom of plant is, de amandelboom (met haar takken) bloeit, zelfs in de winter. Zo is nu de Here, Hij is waker over Zijn Woord om dat te doen. We hopen dan ook en we bidden dat ook ons kerkblaadje, hoe eenvoudig ook, daar dienstbaar aan mag zijn, tot opbouw van de gemeente en tot eer van Gods Naam’, aldus de kerkenraad in 1969.

De huidige redactie bestaat uit de twee gemeenteleden Cor Boes en Roel Huls. De redacteuren schrijven in het kerkblad aan het begin van  het jubileumjaar op 5 januari 2019:‘dit stukje locale kerkelijke pers ondersteunt bij alle activiteiten die behoren tot het kerkelijk leven van onze gemeente in Zwartsluis. Hieronder ressorteren Genemuiden en Belt-Schutsloot. Wij zijn de Here dankbaar, dat ons kerkblad dit jaar mag jubileren. 50 jaar is een lange periode. Onder Gods zegen en trouw mocht dit werk al die jaren worden gedaan’.

De redactie geeft extra aandacht aan het 50e jubileumjaar door bij elke uitgave een kort stukje te citeren uit het verleden. Ook aan de vormgeving en inhoud wordt op basis van een gehouden enquête nieuwe aandacht gegeven. Het kerkblad is van vitaal belang voor het gemeenteleven. ‘De Amandeltak’ verschijnt eenmaal in de drie weken. De meeste gemeenteleden krijgen het digitaal toegestuurd en er is een gedrukte versie beschikbaar voor hen die hieraan de voorkeur geven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice