Active creations

DESZ komt tekort tegen VEV ’67

Geplaatst op: 11 juni 2019

Foto's Henk Kuik

DESZ speelt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Tegen VEV ’67 eindigde het avontuur in de nacompetitie. De ploeg uit Leek won na verlenging terecht met 1-2.

Wie dacht dat VEV ’67 een tikkie had opgelopen in de met 7-0 verloren bekerfinale tegen Flevo Boys, kwam dinsdagavond bedrogen uit. De Groningers waren vanaf de eerste minuut de baas op het veld. Ze zorgden voor onrust in de DESZ-verdediging, heersten op het middenveld en waren achterin goed georganiseerd, zodat DESZ de spitsen Moorman en Kisjes niet of nauwelijks kon bereiken.

Twee keer lukte dat wel. Moorman kreeg twee kleine kansjes, maar de mogelijkheden waren te ingewikkeld om DESZ op voorsprong te zetten. Aan de andere kant kreeg VEV ondanks het overwicht ook weinig opgelegde kansen, zodat bij rust de conclusie was dat de wedstrijd nog de spreekwoordelijke beide kanten op kon gaan.

Na de pauze kwam DESZ zowaar op voorsprong, hoewel de VEV-doelman daarin een groot aandeel had. De goalie treuzelde zo lang dat Kisjes hem de bal kon ontfutselen en in twee pogingen de bal in de goal werkte.

Van die voorsprong raakten de gasten niet in de war. De geel-zwarten namen nog meer het heft in handen en drukten DESZ steeds verder terug. Bij de thuisploeg was niemand in staat om wat rust in het spel te brengen. Voortdurend werd de bal ongecontroleerd naar voren geschoten. VEV ’67 kreeg kans op kans en het was een wonder dat de Groningers pas na 69 minuten de gelijkmaker op het scorebord wisten te krijgen. Ook daarna bleef VEV de betere ploeg, terwijl DESZ op het tandvlees de verlenging probeerde te halen. Konterman kopte bijna in eigen doel, maar de bal spatte op de kruising ineen.

In de verlenging bleef het spelbeeld hetzelfde en de 1-2 in de eerste helft van de extra tijd was dan ook dik verdiend. DESZ probeerde het daarna nog wel, maar uiteindelijk miste de ploeg dinsdag de finesse om het de tegenstanders echt moeilijk te maken. Wat restte was opportunistisch voetbal en dat leidde in de slotfase toch nog tot een goede kans voor invaller Esteie. Die schoot echter mis.

Daarmee kwam er een einde aan een goed seizoen voor DESZ. Volgend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen met een ook al nieuwe trainer.