25 april 2024 Gebruikers online: 61
Agenda
Active creations

MONO campagneteam bezoekt drie scholen

Geplaatst op: 28 juni 2019

Komende maandag gaat het landelijke verbod in om op de fiets met de smartphone bezig te zijn. Op dezelfde dag bezoekt het zogenoemde MONO campagneteam de drie scholen in Zwartsluis. Dit gebeurt onder impuls van de Aremberg school en haar verkeersouders, gemeente Zwartewaterland en Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Oost-Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat met het lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval met minstens 25 keer wordt vergroot. Vooral binnen komende berichten vormen een grote verleiding. Door MONO te rijden of fietsen kan je deze verleiding weerstaan.

Leerlingen fietsen veel van en naar school en zijn gelet op ongevallencijfers een kwetsbare groep in het verkeer. Daarom worden maandag de scholen in Zwartsluis door een MONO campagneteam bezocht met als doel leerlingen bewust te maken van de risico’s van het gebruik van de smartphone in het verkeer. Maar vooral om ze tips mee te geven over hoe het beter kan onderweg.

Alle leerlingen ontvangen een quiz met vragen over het fietsen met een smartphone. Met het invullen van de quiz en het geven van een tip over smartphone gebruik in het verkeer kunnen 3 leerlingen per school een opblaasbaar smartphone luchtbed voor tijdens de zomervakantie winnen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice