23 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Afscheidsdienst GKV Zwartsluis voor dominee Arjan Wilschut

Geplaatst op: 30 juni 2019

 

 

Zondag 30 juni heeft dominee Arjan Wilschut in de middagdienst afscheid genomen van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Zwartsluis. Hij vertrekt naar Berkel en Rodenrijs, waarvan hij een beroep kreeg en dit eerder dit jaar in februari heeft aangenomen.

De afscheidsdienst voor de gemeenteleden en genodigden werd gehouden in kerkgebouw aan de Zomerdijk. De hele dienst kenmerkte zich met het thema ‘God is altijd dezelfde ook nu wij uit elkaar gaan’. Hierbij had de predikant het Bijbelgedeelte uit 1 Samuel 15 als uitgangspunt gekozen. ‘Wij moeten samen met God stappen blijven zetten aan het front, ook en vooral voor de jongere generatie’, aldus Wilschut.

Na afloop van de dienst werd Arjan Wilschut toegesproken. Wethouder Gerrit Knol sprak als eerste namens het gemeentebestuur van Zwartewaterland. Hij wees op onder meer het periodieke pastores overleg, waarbij Wilschut zijn inbreng had. De twee plaatselijke PKN kerken werden vertegenwoordigd door ds. Henrico ter Beek. Hij wees op de goede samenwerking en verhoudingen tussen de predikanten en de contacten tussen de kerken. Hij noemde de vespers en andere bijeenkomsten en persoonlijke contacten. De nieuwe kerkelijke gemeente Berkel en Rodenrijs was vertegenwoordigd door Huib van Leeuwen met een bemoedigend woord en attentie voor de kerkenraad en gemeente Zwartsluis. Namens de Classis Kampen riep ouderling Arno Boxum van de naburige  GKV St. Jansklooster een mooie kerkdienst in herinnering over ‘laten wij elkaar geen al te zware lasten opleggen’. De laatste spreker was kerkenraadpreses Freerk Jan Medendorp. Hij bedankte Arjan Wilschut voor het werk dat hij in en voor onze gemeente Zwartsluis met grote inzet heeft mogen doen. Enkele momenten en initiatieven werden aangehaald uit de afgelopen vier jaar, dat Wilschut deeltijdpredikant in Zwartsluis was.

Het slotwoord was aan dominee Arjan Wilschut zelf die iedereen bedankte voor toegesproken ‘prachtige’ woorden. Hij vertrekt wel als dominee, maar de band met Zwartsluis blijft. ‘Ik zal het overleg en gesprekken met jullie missen’.Als afsluiting werd elkaar een bekend lied toegezongen waarin ‘God erbij is op al je wegen, met zijn raad en troost en zegen’. Dit was vierstemmig ingestudeerd. De muzikale begeleiding bestond tijdens de dienst uit orgel, piano en een muziekgroep uit de kerk.  Verder was er informeel onder het genot van een kop koffie of thee gelegenheid om Arjan en Marleen (en kinderen) de hand te schudden en afscheid te nemen.

De GKV gemeente Zwartsluis had al eerder op vrijdag 14 juni een afscheidsavond voor het predikantenechtpaar georganiseerd.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Aquaservice