24 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Een gewaarschuwde scholier telt voor twee

Geplaatst op: 1 juli 2019

Fietsen en de smartphone gebruiken is sinds vandaag een strafbare combinatie. Wie toch zijn telefoon in de handen heeft op de fiets, riskeert een boete van 95 euro. Een speciaal MONO-campagneteam kwam die boodschap maandag brengen op de drie scholen in Zwartsluis.

Dat het campagneteam maandag neerstreek in Zwartsluis, heeft veel te maken met een verkeersproject op de Arembergschool, vertelt campagneleider Arwin de Hoog. “Daar zijn we met ROV bij betrokken. De school, ouders en de leerlingen denken daarna over het verbeteren van de verkeersveiligheid. De kinderen kwamen zelf met het idee om met deze campagne ook het Agnieten College aan te doen.”

Daar was het team maandagochtend aanwezig, waarna de twee Sluziger basisscholen ’s middags aan de beurt waren. Ook de gemeente Zwartewaterland verzocht het campagneteam overigens om naar Zwartsluis te komen. In de hele provincie is momenteel veel aandacht voor verkeersveiligheid, vertelt Cindy van Essen van de provincie. Zij was maandag ook aanwezig. “Het aantal fietsers dat verongelukt in het verkeer neemt toe. Of dat met het gebruik van de smartphone te maken heeft is niet te zeggen, maar onlangs was ik in een klas waar ik vroeg wie wel eens een ongelukje heeft gehad dankzij het gebruik van de telefoon. 80 procent van de leerlingen stak de vinger op.”

De leerlingen konden maandag een quiz doen bij het campagneteam. Zij maken daarmee kans op een luchtkussen in de vorm van een smartphone. “Je mag de telefoon niet meer gebruik in het verkeer, maar je kunt er wel lekker op liggen”, vertelt De Hoog over de achtergrond van deze prijs.

Overigens heeft de politie landelijk de eerste boetes al uitgedeeld aan fietsers die toch met het apparaatje op hun tweewieler zaten.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice