20 oktober 2019 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Jitse Antuma blijft DESZ nauwgezet volgen

Geplaatst op: 9 juli 2019

Jitse Antuma maakte veel moois mee bij DESZ (archieffoto Henk Kuik)

Na twee jaar bestuurslid waarvan een jaar voorzitter is Jitse Antuma bezig met afscheid nemen van DESZ. Hij verhuist naar Olst en vindt dat ‘een voorzitter van een dorpsclub ook in dat dorp moet wonen’. Missen gaat hij de rode brigade en alles wat daarbij komt kijken zeker. “Vooral de teamgeest en de mensen binnen de club”, zegt Antuma, waarvoor de opvolger nog niet is gevonden.

“Zuur en jammer”, vindt hij dat. Liever had hij de voorzittershamer overgedragen en de eigenaar daarvan ingewerkt. “Maar ik ben zeker bereid om terug te komen om een opvolger in te werken. De club blijf ik ook nauw volgen. Ik heb de afgelopen jaren een band met DESZ en de mensen opgebouwd. Onlangs hebben we met de sloep op de Beulaeke afscheid van het bestuur genomen: daar zijn mooie woorden naar elkaar gesproken.”

Antuma stapte twee jaar geleden binnen in de bestuurskamer. “Ik trof een situatie aan waarin het bestuur veel tot stand had gebracht. Tegelijkertijd was er nieuw elan nodig voor weer nieuwe doelen en beleidsplannen. Daar hebben we hard aan gewerkt. Het is nu zaak dat het beleid ook wordt uitgevoerd. Dat ik daarbij niet meer betrokken ben, vind ik jammer. Ik had daar graag een rol ingespeeld.”

Hij zag veel goede ontwikkelingen de afgelopen jaren. “Bijna alle jeugdteams zijn volgens mij gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dat is ook belangrijk als je veel eigen spelers in het eerste elftal wilt zien. Talenten zijn daar ook naartoe doorgestroomd. Tegelijkertijd is de breedte in het seniorenvoetbal bij DESZ wel een probleem. We zouden graag weer een vierde team zien, zodat de doorstroming vanuit de jeugd ook makkelijker is. Naast eigen jeugd moet je soms ook jongens van buiten halen, zoals nu ook gebeurd is. Als je op niveau wilt blijven spelen, is dat soms noodzakelijk.”

Het afgelopen half jaar was niet het makkelijkste, zegt Antuma. “We hebben nogal wat zijwind gehad bij het op koers blijven”, noemt hij dat. “Allereerst was er de situatie met de technische commissie en daarna ontstond er veel ‘gedoe’, een ander woord kan ik niet vinden, rondom de nieuwe trainers. We waren rond met ze, maar om verschillende redenen ging dat uiteindelijk toch niet door. Dat heeft ons veel afleiding bezorgd, maar uiteindelijk denk ik dat we er als DESZ glansrijk doorheen zijn gekomen.”

Ondanks die moeilijke periode kijkt Antuma terug op een mooie tijd in een volgens hem ‘hele leuke functie’. “Bij DESZ is veel energie aanwezig en er wordt veel georganiseerd. Ondanks de zorgen over het aantal vrijwilligers, gebeurt hier veel en zijn mensen altijd bereid om te helpen. Het bestuur heb ik als een superteam ervaren. Hopelijk is de club snel weer compleet.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice