20 oktober 2019 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Zoeken en dwalen op het water voorbij

Geplaatst op: 9 juli 2019

Zoeken en dwalen is er met ingang van dit vaarseizoen niet meer bij voor de (buitenlandse) plezierschippers in Weerribben en Wieden. Met 65 gloednieuwe wegwijzers op en rond het water zorgt de Stichting Weerribben-Wieden voor meer duidelijkheid op het water.

Duidelijkheid in drie talen: Nederlands, Engels en Duits en met het herkenbare logo van de Stichting Weerribben-Wieden. Het bestuur zelf spreekt van een noodzakelijke inhaalslag. ‘De bebording van waterwegen in dit gebied was sterk verouderd en bij vlagen verwaarloosd; sommige exemplaren dateerden nog uit de tijd van de voormalige gemeenten IJsselham en Brederwiede.”

Het eerste nieuwe bord werd medio april al bij het fiets en voetveer van Jonen geplaatst, de rest krijgt gedurende dit vaarseizoen gefaseerd een plek in Steenwijkerland. Het gaat om bewegwijzering naar bijvoorbeeld een botenhelling, het kantoor van de havenmeester, douches, camperplaatsen of de stortplaats voor het chemisch toilet.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice