20 oktober 2019 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Voorwaarts zet Schans-traditie voort

Geplaatst op: 11 juli 2019

Foto's Jan van Kleef

Het is een jarenlange traditie, dat Muziekvereniging Voorwaarts het repetitieseizoen afsluit met een optreden in Woonzorgcenrum De Schans. Ook is het orkest nog te zien en te horen op zaterdag 13 juli met een zomeravondconcert in het centrum van Zwartsluis.

Bij open ramen en deuren werd donderdagavond 11 juli een mooi gevarieerd programma met veel bekende muziek uitgevoerd. Onder leiding van dirigent Wendy Biljard uit Zwolle genoten de bewoners en belangstellenden van de mooie klanken van het harmonie orkest. Het speelt in harmoniebezetting, wat betekent dat het orkest bestaat uit houtblazers, de belangrijkste muziekgroep, koperblazers en slagwerkers. De dirigent gaf uitleg aan de verschillende instrumenten en betrok de volle zaal bij de uitvoering van het programma. Er werd afgesloten met het bekende ’We are the Champions’ en het Sluziger volkslied ‘Zwartsluis aan het Zwartewater’.

Stichtingsvoorzitter Barend Vinke zorgde voor het welkomstwoord en bedankte Voorwaarts aan het einde van het optreden voor het aangeboden mooie concert. ‘Wij mogen er trots op zijn’. Hij wees hierbij ook op de wisseling van enkele oudere bestuursleden eerder dit jaar door een aantal jonge mensen. Spontaan werd een toegift gespeeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice