12 december 2019 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Vakantie in de regio: dierenpark Taman Indonesia

Geplaatst op: 6 augustus 2019

Zwartsluis Actueel kijkt deze zomer regelmatig over de gemeentegrenzen op zoek naar leuke vakantieuitjes. Dit keer belanden we in Kallenkote, even voorbij Steenwijk. In dit uiterste puntje van Overijssel is dierenpark Taman Indonesia gevestigd. Dat houdt op 17 augustus, de dag van de onafhankelijkheid van Indonesië , een dag boordevol activiteiten. En opnieuw mag Zwartsluis Actueel daarvoor twee kaarten ter schikking stellen! Interesse? Mail dan naar redactie@zwartsluisactueel.nl.

Deze nationale feestdag staat bol van de spelletjes, muziek en lekker eten. Taman Indonesia viert het feest ook op 17 augustus. Grappige activiteiten als kroepoek happen, blaaspijpschieten, en roepia’s vangen kunnen deze dag op het park gespeeld worden. Daarnaast kan men ook genieten van lekkere Indonesische hapjes te verkrijgen zoals saté en versnaperingen.

Feestelijke kindermarkt

Op de pasar bij het plein van Taman Indonesia kan men meedoen met verschillende feestelijke spellen, zoals kroepoek happen, kaleng (blik) gooien, blaaspijp schieten, boemboe’s raden en verschillende Indonesische spelletjes. Voor wie ontzettend zijn best doet met de spellen, valt er natuurlijk ook wat te winnen! Vergeet je ook niet uit te dossen in rood en wit, de kleuren van de Indonesische vlag!

Indische Verhalenverteller

Verhalenverteller Tjeerd Ligthart zal in het midden van het park Indische sprookjes vertellen aan eenieder die wil luisteren. In de Mentawai paalwoning zal hij vertellen over Kantjil het dwerghertje of spannende verhalen van de Ramayan. Ook zijn er optredens van Norman Kapoyos en Kim Pendjol.

Over dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Vakantie in de regio: dierenpark Taman Indonesia”

  1. W van Polen schreef:

    Ja, inderdaad fijn park, een paar keer geweest met onze kleinzoons, zo leuk, ze kunnen er heerlijk hun eigen gang gaan, dat geeft rust.

Aquaservice