20 januari 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Historische Vereniging duikt in de Zuiderzeewet

Geplaatst op: 6 september 2019

Jan van Rijn is op 11 september te gast bij de Historische Vereniging. Hij vertelt die avond over de plannen van Cornelis Lely die onder meer de aanleg van de Afsluitdijk betekenden.

Op 14 juni 2018 was het precies 100 jaar geleden dat koningin Wilhelmina de Zuiderzeewet tekende. Dit was het begin van een groots waterbouwkundig werk waar Nederland tot op de dag van vandaag van profiteert en ook in de toekomst zal deze dijk, die in feite een dam is, niet meer weg te denken zijn.

Jan van Rijn zal de aanwezigen deze avond meenemen naar: de eerste plannen en drooglegging, Cornelis Lely ingenieur en staatsman, het nieuwe land en de selectie van mensen die er mochten wonen en werken, gevolgen voor de vissers en flora en fauna als gevolg van de drooglegging en de toekomst van de Afsluitdijk.

Jan van Rijn is in 1949 geboren in Breezand in de kop van Noord-Holland. Van zijn vader hoorde hij de verhalen over de aanleg van de afsluitdijk en door de vele bezoekjes aan de werkzaamheden werd zijn belangstelling gewekt. De lezing wordt ondersteund door veel (oude)foto’s, beeldmateriaal en animatie van en over de dijk en de polders.

 

U bent van harte welkom op 11 september in Sluuspoort, aanvang 20.00uur inloop vanaf 19.30uur.

Leden gratis toegang niet leden betalen  €5,00 inclusief koffie/thee

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice