25 april 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Kijkje bij de zakelijke buren

Geplaatst op: 12 september 2019

Leden van Ondernemerskring Zwartsluis namen donderdag een kijkje bij vier bedrijven op de Grote Kranerweerd. Vijf eigenlijk, want start en finish was bij fortop waar De Blizzard bovendien voor wat culinaire specialiteiten zorgde.

Dat er in Zwartsluis op zakelijk gebied meer gebeurt dan veel mensen wellicht denken, bleek uit de bedrijvenbezoeken. Neem nou transportbedrijf Nieuwboer die met meer dan twintig vrachtwagens onder meer de Benelux en Scandinavië bedient. Zelfs de Noordkaap doen de wagens uit Zwartsluis regelmatig aan. En dat te bedenken dat het bedrijf van Cees Nieuwboer eigenlijk ontstaan is naast het autobedrijf dat de familie lang runde.

Enkele jaren geleden werd dat verkocht aan Wimfried van Kesteren uit Kampen, die donderdag als tweede zijn bedrijf opende voor collega-ondernemers. Die hadden ook veel interesse in de Alpine-wagen van Van Kesteren zelf. Binnen vertelde Van Kesteren dat zijn band met Zwartsluis al ver terugvoert. Ooit was hij automonteur bij Nieuwboer. Van Kesteren is gespecialiseerd in Renault, maar ook voor andere autovragen kunnen particulieren en ondernemers bij hem terecht.

Daarna ging het gezelschap naar het misschien wel meest brede bedrijf van Zwartsluis: Van den Berg heeft niet alleen het bekende Alles-onder-1-dak, maar daarnaast een ongelooflijke hoeveelheid diensten en producten. Van caravan- en botenstalling tot vuurwerk, van grondleverancier tot transportbedrijf. En dan begint een van de zonen ook nog een garagebedrijf. Bovenop het van Alles-onder-1-dak kregen de gasten ook nog een mooie skyline van Zwartsluis en een grote hoeveelheid zonnepanelen te zien.

Laatste deelnemer aan de ‘bedrijvencarroussel’ was RS Service van het echtpaar Schuite. Dat verhuisde eerder dit jaar naar het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw. Daar heeft het meer ruimte en daarmee de mogelijkheid om verder te groeien.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice