28 maart 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Passantensteiger in de Kolk

Geplaatst op: 1 oktober 2019

De gemeente wil meewerken aan een passantensteiger in de Kolk. Het is een van de punten uit de speerpunten die het college van B en W heeft aangewezen uit de leefbaarheidsplannen voor Zwartsluis. De gemeenteraad moet daar volgende week donderdag nog wel een klap opgeven. Volgens de raadstukken heeft een ondernemer interesse om vanuit de Kolk rondvaarten naar De Wieden aan te bieden. De Kolk is sinds kort per boot bereikbaar.

Een andere zogenoemde ‘Quick win’ is de plaatsing van bloembakken in het centrum. De handelsvereniging gaat daar onderzoek naar doen.

Het zijn voorstellen die relatief snel kunnen worden uitgevoerd. Over de hele gemeente stelt het college daarvoor 85.000 euro beschikbaar. Ook is er de komende jaren 50.000 euro per jaar beschikbaar voor plannen van inwoners.

Op de langere termijn wil het college onder meer samen met bewoners en de provincie de verkeersveiligheid op de N334 verbeteren. Ook komt er een onderzoek hoe de wegen naar het centrum verbeterd kunnen worden, ook voor mensen die minder goed ter been zijn.

Speciale aandacht krijgt de Nieuwe Sluis. Tijdens bewonersbijeenkomsten over de leefbaarheidsplannen kwam naar voren dat de wijk volgens inwoners verpaupert. Net als elders in Zwartsluis is er ook zorg over de grote aantallen arbeidsmigranten. Er komt daarom een wijkschouw waarin alle verbeterpunten in de wijk aan bod moeten komen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice