17 februari 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

‘Supergezellig’ werk in de kantine

Geplaatst op: 8 oktober 2019

Van een sluiting van de DESZ-kantine is het niet gekomen, maar nog steeds zoekt de voetbalvereniging nieuwe ‘kernteams’ voor het draaien van kantinediensten. “Supergezellig en je doet wat voor de club”, prijzen Brenda aan het Rot en Patrick Jansen dat vrijwilligerswerk aan. Zij vormen een van de kernteams en zouden graag zien dat er nog twee bijkwamen.

“We komen van acht kernteams en hadden er nog maar vier over. Vandaar die noodoproep, waaraan we gelukkig toch weer twee kernteams hebben overgehouden”, vertelt Brenda op dinsdag. Er is een jeugdwedstrijd en dus is de kantine open. “Acht teams is ideaal: dan ben je eens in de acht weken van vrijdag tot en met woensdag aan de beurt. Dat is te overzien. Iedereen heeft een baan of is eigen baas, dan is een keer in de vier weken gewoon teveel.”

Patrick is het vierde seizoen ingegaan als vrijwilliger, zijn collega heeft er een meer gedraaid. “Mijn zoons voetballen bij DESZ: dan kun je gaan blauwbekken langs het veld of de kantine ingaan. Ik koos voor het laatste”, glimlacht Patrick, die al zijn hele leven bij DESZ komt. Brenda doet dat vooral sinds ook haar kinderen bij DESZ voetballen. “Het leuke van dit werk is dat je mensen leert kennen. En het is altijd gezellig in de kantine. Ik mag dit graag doen.”

Wie bang is dat het werk alleen met jarenlange horecaervaring te doen is, heeft het mis. “Welnee”, zegt Patrick beslist. “Dit leer je in de praktijk wel. Bovendien hebben we onlangs nog een tapcursus georganiseerd voor mensen zonder ervaring. Verder is dit echt niet moeilijk, en in de drukste periodes op zaterdag krijg je ook altijd extra hulp, want in totaal zijn er veertig vrijwilligers.” Bovendien doet een goede taakverdeling veel. “Patrick staat altijd in de keuken, dat is niets voor mij. Laat mij maar in de kantine staan. Stress? Het is maar net hoe druk je jezelf maakt”, zegt Brenda.

Druk is het deze dinsdagavond nog niet. De keuken is doordeweeks sowieso niet open en veel bestellingen zijn er rond half zeven nog niet. Dan komt een man met zo’n typische verzorgerstas binnenlopen. Hij is van de tegenstander. “Hebben jullie misschien een pijnstillertje?”, vraagt hij. Ook die bestelling handelen Brenda en Patrick af. Een laatje onder de bar gaat open en daar ligt een doosje met wat pilletjes.

Ook helpen in de kantine? Vraag dan naar de mogelijkheden bij DESZ.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice