28 maart 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

‘Lang zullen ze leven’ voor jarig Mixed

Geplaatst op: 17 oktober 2019

Foto's Jan van Kleef

Het derde lustrum van de Sluziger muziek- en zanggroep Mixed werd donderdagavond volop gevierd in De Schans. In het openingswoord door stichtingsvoorzitter Barend Vinke werd de waardering voor het koor uitgesproken en voor het vieren van het vijftien jarig jubileum in het woonzorgcentrum. De muziekgroep trakteerde in de pauze de volle zaal op ‘iets lekkers bij de koffie’, dat spontaan aanleiding gaf tot het samen zingen van het ‘Lang zullen ze leven’.

Het muzikale gedeelte van het optreden werd vol enthousiasme, soms ontroerend, gezongen en gespeeld. Het waren vooral mooie bekende gospel en andere opwekkingsliederen die op het programma stonden, zoals ‘Ik zal er zijn’. De muziekgroep wordt hierbij begeleidt door Annelies Schoonewelle, piano, Jacco Prikken, drums, Afke Oosterhaven en Jan Mondria, beide gitaar. Peter Lekkerkerker bedient achter de knoppen de geluidstechniek. De begeleiding valt op met fijne ritmische ondersteuning. Het was een prachtig optreden van het jubilerende Mixed, dat werd afgewisseld met enkele declamaties.

Na afloop werd bij dit jubileum dirigent Ina Lok voor haar jarenlange inzet in de bloemetjes gezet. Ook de muzikale begeleiding deelde mee in de feestvreugde met een attentie. Dit werd gevolgd door een afsluitende toegift met een variatie op de Friestalige single ‘Nije dei’ van De Kast.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice