24 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Mooie Sinterklaastijd op de Arembergschool

Geplaatst op: 8 december 2019

Afgelopen week stonden er diverse Sint-activiteiten op het programma op de O.B.S Aremberg in Zwartsluis. Natuurlijk werd er de hele week volop gezongen en geknutseld als voorbereiding op de komst van de Sint. Op dinsdag 3 dec mochten de kinderen van de groepen 3 en 4 pepernoten bakken en s’avonds was er een mooie voorstelling van groep 4 dat het thema had “ De Pepernoten Paraplu”.

Er kwamen heel veel mensen in de paraplu winkel en kochten eerst allemaal de pepernotenparaplu. De volgende dag werd die paraplu dan weer omgeruild, omdat de paraplu pepernoten regende. Uiteindelijk kwam een pietje de winkel in. Hij vond de pepernotenparaplu prachtig voor Sint. Zo kwam het toch nog goed. Sinterklaas zou er voor zorgen dat alle pieten een pepernotenparaplu kregen.

Alle leerlingen hebben geweldig hun best gedaan en hun familie heeft volop genoten van deze gezellige avond.

Donderdag 5 dec was het dan eindelijk zover: Sinterklaas komt naar de Arembergschool, het was nog even spannend of sinterklaas de school wel kon vinden. Want we zochten naar een luchtballon maar die zagen we niet vanwege de mist. Sinterklaas kwam in een mooie bolderkar aanrijden. Zijn pieten hielpen hem om de kar te trekken en zo kwam hij toch nog op school.

De Sint en Pieten bezochten elke groep en hadden voor elk kind een woordje en cadeautje klaar. Kinderen mochten de Sint trakteren op een liedje, dansje of een truc. “Een prachtig en divers Sinterklaasfeest, waarvan de kinderen en alle betrokkenen volop genoten hebben.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice