25 april 2024 Gebruikers online: 71
Agenda
Active creations

Kerstmix Toernooi kiest voor Hasselt

Geplaatst op: 10 december 2019

Bijna net zo’n traditie als de kerstboom en oliebollen: DESZ speelt al zeker veertig jaar het Kerstmix Toernooi. Minder traditioneel is de speellocatie. Na Nijeveen, Vollenhove, Zwolle, Meppel, Hotel Zwartewater, Agnieten College en de eigen koude Cingellanden kiest de organisatie dit keer voor De Prinsenhof in Hasselt. “We gaan voor 120 deelnemers, dat moet lukken”, zegt Gerjan Kronenberg.

Hij verkent dinsdagavond met Max van Dijk en Lars Visser de voor DESZ nieuwe accommodatie. Even kijken hoe de zaal eruit ziet en hoe de faciliteiten precies in elkaar. “Na twee jaar in de open lucht gaan we toch weer de zaal in. Buiten mis je de gezelligheid die bij dit toernooi hoort”, zegt Kronenberg. “En het was vooral heel koud”, glimlacht Van Dijk.

Hij is sowieso blij dat de keuze weer op een zaal is gevallen. “De jeugd van DESZ doet niet meer aan zaalvoetbal. Zelf vind ik dat jammer. Het is toch altijd leuk om de zaal in te gaan. En bij dit toernooi speel je lekker tegen vrienden en bekenden”, zegt Van Dijk. “Het hoort ook bij DESZ. Niet voor niets is dit al een hele lange traditie”, vult Kronenberg aan.

Hij legde contact met De Prinsenhof en kon vervolgens kiezen uit een aantal data. Het is vrijdag 27 december geworden. “Het enige nadeel is dat je direct na de kerstdagen zit. En het is natuurlijk jammer dat je niet in Zwartsluis speelt, maar de faciliteiten in het Agnieten College zijn gewoon niet ideaal. Weinig ruimte voor publiek en geen horeca.”

De animo onder de jeugd is voorlopig groot. “We hebben nu zestig deelnemers op papier, waarvan verreweg het grootste deel uit de middengroep. De aanmeldingen van de ouderen moeten nog loskomen”, zegt Visser, die ervan uitgaat dat straks ook genoeg senioren in de zaal in Hasselt staan. Die spelen dan ’s avonds. De junioren voetballen ’s middags en de jongste jeugd in de ochtend.

Er is dit jaar een experimentje, vertelt Visser. “We draaien regelmatig muziek. Tijdens die periodes telt een goal dubbel. Bij VENO doen ze dat ook al jaren. Dat is weer een nieuwe uitdaging.”

En zo is de traditie weer eens nieuw leven ingeblazen. Aanmelden kan nog tot vlak voor de kerstdagen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice