16 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

Kerstfeest in de Sluziger kerken

Geplaatst op: 13 december 2019

De gezamenlijke kerken van Zwartsluis nodigen iedereen uit voor de vieringen die gehouden worden rondom het Kerstfeest. Alle vieringen bestaan uit een mooie mix van oude en nieuwe kerstliederen, prachtige muziek, en lezing en verkondiging vanuit het evangelie.

Het begint op 24 december met de Kerstnachtdienst. Deze wordt gehouden in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 31, en wordt georganiseerd door een commissie vanuit de drie Sluziger kerken. De viering begint om 22.30 uur. Muzikale medewerking wordt verleend door muziekvereniging Voorwaarts en door Barbara Lok. De lezing uit het evangelie wordt verzorgd door burgemeester Eddy Bilder en ds. Arjen van der Spek houdt een meditatie. Het overkoepelende thema is ‘Onderdak’.

Op 25 december, Eerste Kerstdag, kunt u in alle kerken terecht voor een kerstviering.

In de Gereformeerde Kerk aan Het Singel is om 10.00 een viering onder leiding van ds. Henrico ter Beek, met als thema ‘God deelt jouw bestaan’.

In de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Zomerdijk is om 10.00 uur ds. P.K. Meijer de voorganger.

De viering in de Hervormde Kerk om 10.00 uur wordt geleid door ds. Adri Bloemendal.  Muzikale medewerking wordt verleend door het brass ensemble Con Amore. Het thema is ‘Vrede op aarde’.

Ten slotte is er op Tweede Kerstdag, 26 december, om 10.00 uur een kerstgezinsdienst in de Gereformeerde Kerk aan Het Singel. Hierin wordt een musical opgevoerd met als thema ‘Geen stille nacht’.

In alle vieringen staat centraal de blijde boodschap van de geboorte van Jezus. In Hem deelt God zijn bestaan met ons en komt er vrede op aarde. Deze vrede wordt gebracht ook voor mensen die leven in de 21e eeuw. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice