19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Freek Kuipers geeft rondleiding door expositie

Geplaatst op: 18 december 2019

De expositie ‘Een blik  op Buisman’ wordt verlengd tot en met zaterdag 14 maart. Deze expositie is Museum Schoonewelle is volledig gewijd aan de roemrijke geschiedenis van het Sluziger bedrijf dat wereldfaam kreeg dankzij de productie van koffiestroop.

Centraal in de expositie staat de indrukwekkende Buisman-verzameling van Freek Kuipers uit Zwartsluis. Ook is een deel van de  tentoonstellingsruimte ingericht met een niet minder interessante bedrijfstak van de familie Buisman, namelijk de rederij-activiteiten die decennia lang werden verricht. De invulling van dit deel van de  tentoonstelling komt voor rekening van Johan Spek uit Anna Pouwlona.

Op zaterdag 28 december verzorgt Freek Kuipers een rondleiding over ‘Een blik op Buisman’. Deelnemers aan deze rondleiding komen niet alleen alles te weten over de totstandkoming van zijn Buisman-verzameling, maar ook over veel ins & outs van hetgeen er op de tentoonstelling te zien is. Ook mogen kleurrijke anekdotes worden verwacht.

De rondleiding begint om 13.30 uur. Deelnameprijs is 3,75 euro. Belangstellenden worden verzocht uiterlijk 13.20 uur aanwezig te zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice