18 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Jelrik de Gast neemt de Mitra over

Geplaatst op: 21 december 2019

Jelrik de Gast is vanaf 2 januari eigenaar van Mitra Zwartsluis. Hij neemt de drankenspeciaalzaak over van Luuk Kleine. “Ik zat al jaren te denken dat ik het runnen van een drankenhandel leuk zou vinden en toen kwam dit ineens op mijn pad…”, vertelt de nieuwe ondernemer.

Hij werkt drie dagen in Café de Sluus en blijft dat komend jaar ook doen. “Voor de andere dagen zocht ik er iets bij. Toen kwam ik in gesprek met Luuk. In eerste instantie om ook daar als medewerker aan de slag te gaan, omdat op termijn een collega gaat stoppen. Maar koop bleek ook wel een optie. Toen heb ik eens een dagje ‘under cover’ meegelopen bij de Mitra in Dalfsen en ben ik serieus gaan nadenken.”

En dat resulteerde uiteindelijk in de overname van de zaak. “Waarom dat bij me past? Mijn vader zegt altijd: “het enige wat je in je kist meeneemt is wat je gegeten en gedronken hebt’. Dat vind ik een mooie uitspraak. Ik hou van goed eten en drinken. Speciaal bier en whisky hebben mijn speciale interesse. Het lijkt me mooi om daar straks nog meer mee bezig te gaan.”

Verbouwen gaat De Gast niet, maar hij heeft wel plannen voor vernieuwing. “Vermoedelijk komt er een hoekje met allerlei nieuwe dingen op de markt of unieke wijnen en bieren die je alleen bij ons kunt krijgen. Bij De Sluus hebben we wekelijks een nieuw bier in huis. Die vernieuwing wil ik hier ook brengen, zodat klanten weten dat ze altijd weer iets nieuws kunnen verwachten.”

Iemke van Winssen blijft als medewerker betrokken bij de zaak. Zij staat in de winkel op het moment dat De Gast dienst heeft in De Sluus. “Het gaat ongetwijfeld een pittig jaar worden, maar ik heb er veel zin in”, besluit de nieuwe eigenaar.

Luuk Kleine is ook blij met de overname. “Soms is het goed dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. En dit geeft mij ruimte voor een mogelijke nieuwe uitdaging. Bovendien gaan we verbouwen in de Coop en de Prima. Het is mooi dat veel jonge ondernemers bezig zijn in Zwartsluis. Daardoor heeft het dorp een heel goed food aanbod: twee viswinkels, twee bakkers, een groentezaak, noem maar op.”

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice