29 maart 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Groen licht voor tweede ‘Energieke’ project

Geplaatst op: 17 januari 2020

Binnen een jaar na de start van het eerste project gaat ook het tweede project van Coöperatie Energiek Zwartewaterland door. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Daarom organiseert de coöperatie een informatiebijeenkomst op 3 februari.

Energiek Zwartewaterland ziet om zich heen dat steeds meer mensen wennen aan het idee dat je via een eigen energiecoöperatie in je gemeente groen stroom kunt opwekken en afnemen. Voorzitter John Bakker: “In Nederland zijn er nu al bijna 600 van deze coöperaties. De laatste paar jaar is het aantal hard gegroeid. Logisch, groene energie is goed voor ons allemaal, zeker als je het samen lokaal opwekt en het financiële voordeel in de portemonnee merkt. Als je participeert in een coöperatief project krijg je de stroom door rijkssubsidie of belastingvoordeel voor de helft van de prijs.”

De  aanleg van het tweede project in Zwartewaterland, op het dak van het loonbedrijf van Albert ten Klooster, staat gepland in de maand maart. Er is nog ruimte voor enkele participanten. Penningmeester Cees Selles: ” We vinden het belangrijk iedereen goed te informeren en te betrekken. Je kunt al participeren vanaf 19 euro per jaar en dat levert een voordeel op van 33 euro per jaar. Als mensen serieus belangstelling hebben komen we persoonlijk langs om de participatie, inleg en opbrengst te bespreken. En ook de bijeenkomst organiseren we graag om iedereen goed te informeren en alle vragen te beantwoorden.”

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 februari van 19.30 tot 21.00 uur in De Veldschuur, Wijkweg 2 net buiten Hasselt. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan op info@energiek-zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice