25 april 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

Corporaal vertelt over de Staphorster Polder

Geplaatst op: 31 januari 2015

Albert Corporaal komt op maandagavond 9 februari vertellen over de geschiedenis van het gebied dat we nu kennen als de Staphorster Polder. Hierin liggen de Olde Maten, een groot gebied dat het grootste Europese laagveengebied vormt, samen met de Wieden, Weerribben en de Rottige Meenthe. Hij vertelt over de historie, beginnend in de Middeleeuwen, maar hij neemt u ook mee de toekomst in. De Agrarische Natuurvereniging

Horst en Maten beheert dit gebied voor Staatsbosbeheer en doet samen met haar ruim 160 leden het dagelijkse beheer ervan. Hoe zal het de weidevogels vergaan, de vele bijzondere planten en dieren, nadat het gebied volledig ingericht is naar de eisen die aan dit gebied gesteld worden.

Corporaal schetst hoe het gebied er over een tiental jaren uit zal zien, maar er zit natuurlijk wel wat ‘koffiedik’ in dit verhaal… Museum Schoonewelle/Sluuspoort Zwartsluis, aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Entree: € 5,- (incl. koffie/thee bij aanvang). Vrienden van Sakz krijgen korting.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice