Restaurant De Belt komt met nieuw concept (met video!)
Geplaatst op: 31 januari 2015
Voor 25,75 euro een driegangen diner. Daarmee gaat Restaurant de Belt de rest van het jaar tegemoet. “Gasten hebben tegenwoordig behoefte aan duidelijkheid over de kosten van een avondje uit. Die bieden wij nu”, vertelt Ronnie Busscher van de bekende horecagelegenheid aan het water van Belt-Schutsloot. Tegelijkertijd is er ook een kleine verbouwing afgerond.
De Belt is een begrip in de regio. De familie Busscher kwam 45 jaar geleden in het etablissement dat toen ook nog als hotel fungeerde. Ze kwamen op de plek van de familie Frank, die destijds met Hotel Zwartewater in Zwartsluis begonnen. Eind jaren zeventig is de familie zich echter volledig op het restaurant gaan richten. Bovendien is er volop ruimte voor feesten en partijen, zeker sinds de nieuwe zaal uit de jaren negentig. “Nu hebben we ook een kleinere ruimte helemaal ingericht voor families en groepen. Die kunnen hier in een gezellige ambiance dineren”, aldus Busscher.
Hij kijkt naar buiten en ziet een boot voorbij trekken. Dan weet hij wel genoeg. “Voorlopig nog geen schaatsen nee”, glimlacht hij. Want een winter met schaatsen is altijd meegenomen in Belt-Schutsloot. De geur van snert en bezwete schaatserslichamen lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Maar stil hebben ze niet gezeten in Restaurant De Belt, want de verbouwing heeft behoorlijk wat energie gekost.
En met de introductie van het nieuwe concept is De Belt klaar voor dit jaar. Vanaf volgende week zaterdag is de filosofie duidelijk: “Gasten kiezen straks uit drie soepen, een voorgerecht, en aantal vlees of visgerechten en eventueel ijs na. Wij verwachten dat dit aanslaat. Dit gaan we de rest van het jaar doen. Wij verwachten er veel van”, aldus Buscher.
Bekijk hier de video van Peter Boender over dit onderwerp: