12 juli 2025
Gebruikers online: 0

De Blizzard is klaar voor de zomer

Geplaatst op: 10 maart 2015 Gepubliceerd door:

Thijs en Dave van De Blizzard werkten zich dinsdag in het zweet voor de bekende Sluziger kroeg. “Mooi weer, het terras moet open…”, lacht Thijs tussen het schrobben en aanvegen door. Het duo heeft zin in het aanstaande zomerseizoen en zit tegelijkertijd vol plannen voor de winter en lente. “Een nieuw concept? Och, zo mag je het best noemen.”

Twee jaar terug namen de eigenaren van De Sluus ook De Blizzard over. “We begonnen met een flitsende start, draaiden een prima winter en daarna een goed jaar, maar de afgelopen winter zagen we het toch wat rustiger worden. Daarom gooien we het roer een beetje om. We organiseren het hele jaar door nu veel activiteiten en richten ons ook op feestjes en verjaardagen. Dat begint al heel aardig te lopen”, aldus Dave.

Een van de activiteiten is de bieravond op donderdag 19 maart. “We gingen uit van vijftien deelnemers, maar bijna dertig mensen hebben zich al ingeschreven. Het wordt ook een leuke avond. We laten gasten op een verrassende wijze kennis maken met bieren. Bij elk verschillend biertje serveren we een gerechtje. Vis bij wit bier, rundvlees bij donker bier bijvoorbeeld. Dat doet wat met je smaakbeleving”, legt Thijs uit.

Die smaakbeleving wordt de komende tijd sowieso belangrijker bij De Blizzard. In april staat er een whiskeyproeverij op de agenda en het café introduceert ‘Blizzard Culinair’.  “Een keer in de maandag serveren we op zondag vanaf 17.30 uur een vijfgangenmenu. Ook daarbij kiezen we weer voor de combinatie met bier in plaats van wijn. Op een gezellige manier kun je hier straks met vrienden of kleine gezelschappen eten.”

Die gezelschappen weten De Blizzard sowieso beter te vinden. Thijs: “Wij hebben hier al een aantal verjaardagen gehouden en ook voor kleine feestjes is dit een geschikte locatie. Vergis je niet in de ruimte, we hebben zelfs een bruiloftfeest met honderd gasten georganiseerd. Veel is bij ons mogelijk. En onze locatie is natuurlijk uniek. Lekker rustig, niet langs een weg en in de haven is altijd wat te doen. We hebben nog een eigen aanlegsteiger ook.”

En dan is het ook nog mooi weer. Bij De Blizzard verklaren ze het zomerseizoen zo ongeveer voor geopend. En dat in het jaar waarin de zaak precies 25 jaar een café is. “Ja, dat gaan we natuurlijk vieren. Binnenkort vertellen we hoe…”