25 oktober 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Sluziger echtpaar zet zich in voor Israel

Geplaatst op: 13 maart 2015

Om de twee jaar gaat het echtpaar Klaasje van der Heide en Wolter Doosje uit Zwartsluis naar Israël. Op deze solidariteitsreizen wil het Sluziger stel hun steun betuigen aan de Joden die wonen in het land waar geweld aan de orde van de dag is. Om Israël ook financieel te steunen, verkoopt Van der Heide producten die daar gemaakt worden. Twee keer per jaar stalt de 63-jarige al haar Israëlische waar zoals wijnen, doucheproducten, jam, servies en boeken uit in kerkelijk centrum De Poort aan Het Singel.

Zo ook vrijdag. Van 10.00 tot 18.00 uur verwelkomt ze haar klanten. Klaasje: “Over een hele dag komen er meestal twintig mensen langs. De ene koopt bewust om het land te steunen, de ander komt echt voor de producten uit Israël.” Zo zijn de doucheproducten met mineralen uit de Rode Zee bij mensen met een huidziekte heel populair. “En van de Israëlische wijnen krijg je gegarandeerd geen hoofdpijn”, weet Wolter Doosje. “Nou ja, zolang je met mate drinkt”, vervolgt hij met een knipoog.

Het steunen van het ‘door God uitverkoren land voor de Joden’ zoals het in de Bijbel geschreven wordt, is voor het Sluziger paar vanzelfsprekend. Nog voordat ze bij elkaar waren, hadden ze al interesse in Israël. Van der Heide: “Wie de Bijbel goed leest, ontdekt hoe belangrijk Israël is voor God. Alle christenen zouden het daarom net zo belangrijk moeten vinden.” Omdat er veel geld in Israël aan defensie wordt besteed, is er volgens Van der Heide veel armoede. De stichting ‘Christenen voor Israël’ waar de opbrengst van de verkoop van producten naar toe gaat, steunt onder andere gaarkeukens, kindertehuizen en kleine bedrijfjes.

Iedereen die iets wil weten over de voorliefde van Van der Heide voor Israël is tijdens een verkoopdag welkom om er naar te vragen. Ook staan de deuren van hun woning aan het Buitenkwartier altijd open voor wie meer wil weten. Zelf actief het verhaal verkondigen doet ze niet meer. “Vroeger ging ik zelfs langs de deuren, maar ik had niet het idee dat het veel effect had. Nu helpen we Israël door te bidden en God om hulp te vragen. Ik merk dat er steeds meer sympathie komt voor het land.” Maar, vult haar man Wolter Doosje aan: “Zolang er nog zoveel landen anti-Israël zijn, blijft ons werk nodig.”

Eind mei vertrekt het stel weer naar Israël voor een achtdaagse reis. Ze zijn blij dat ze het nog steeds kunnen. “We hopen het nog vele jaren vol te houden. Het is een prachtig land en geeft zoveel rust in het hart.”

Meer informatie over het werk van Klaasje van der Heide? Mail wdoosje@hetnet.nl.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice