19 juli 2025
Gebruikers online: 0

Helmuth is klaar voor het seizoen

Geplaatst op: 2 april 2015 Gepubliceerd door:

Eigenaar van Snackbar Van de Belt en Bar Café de Dumpelder, Helmuth van de Belt, uit Belt-Schutsloot is klaar voor het nieuwe seizoen. Vanaf Pasen opent hij weer dagelijks de deuren; een maand eerder dan voorgaande jaren. “Vanaf dag één dat de campinggasten er zijn, wil ik ze bedienen. In april, mei, juni en september zijn wij op maandag gesloten. Verder zijn wij in de vakanties en overige maanden elke dag open. Er staan uitbreidingen op stapel komend seizoen om de klanten nog meer mogelijkheden te bieden. De menu’s ga ik uitbreiden met de keuze voor gebakken aardappelen en warme groenten. Ook wordt het softijsassortiment breder. Wij gaan meerdere soorten sorbets verkopen en sundae ijsjes. Daarnaast is hier sinds kort een oplaadpunt voor elektrische fietsen”, aldus Helmuth.

Het begon als vakantiewerk op vijftienjarige leeftijd bij zijn vader in Bikbar van de Belt. Nu achtentwintig jaar later zit Helmuth nog steeds in de horeca. “Ik ben een horecaman pur sang, zowel voor als achter de bar”, grapt Van de Belt. Hij vervolgt: “Horeca is een roeping. Na al die jaren vind ik het nog steeds leuk, vooral de omgang met mensen. In heb begin had ik alleen de snackbar en later kwam daar de ‘natte horeca’ bij. Dat moest wel groeien. Het café heb ik opgestart en ik heb mezelf hierin ontwikkeld. Ik had wel mijn diploma’s maar dat is alleen maar theorie. Hoe het in de praktijk ging, wist ik niet. De snackbar is best hard werken, achter de bar is nu voor mij puur ontspanning.”

De klantenkring van Helmuth bestaat uit zowel uit inwoners als campinggasten. “De meeste jeugd uit het dorp komt hier en ik zie veel dezelfde mensen terugkomen, al heb je wel het natuurlijk verloop. De klant bepaalt zelf waar hij heen gaat, het is niet de uitbater die dat bepaalt. Die doet alleen maar zijn best om de klanten het naar de zin te maken, zodat ze met plezier terugkomen. Mijn klanten komen graag terug. Het is hier altijd gemoedelijk. Ik heb plezier in mijn werk en zie de toekomst positief tegemoet. Als het aan mij ligt blijf ik dit werk nog jaren doen.”