19 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Ooggetuige Agnieten: ‘Aanhouding is kinderachtig’

Geplaatst op: 23 april 2015

“Ik vind het best kinderachtig dat de carbidschieters zijn aangehouden”, zegt Nikita Dekker (14), brugklasleerlinge van het Agnieten College. “Het was maar een stunt en je zit maar één keer in de vierde.”

De leerlinge stond naast de carbidschietende jongeren. “Ik vind het wel geinig dat de politie erbijkwam. We dachten eerst dat het een grap was, maar het was dus echt.” Dat die gealarmeerd was door buurtbewoners vindt ze enerzijds ‘lullig’. “Maar aan de andere kant wel normaal, want als je bijvoorbeeld je auto daar hebt staan en er komt een bal door de ramen van je huis of je auto, dan ben je ook niet blij.”

Voor de schietende jongeren heeft ze echter ook wel begrip: “Ze hebben maar één keer zo’n stunt, dus ik snap het ook wel. Zelf zou ik ook wel zoiets kunnen doen,  maar dan wel eerst aan buurtbewoners vragen of ze daar last van hebben.”

Een passende straf heeft Dekker al bedacht: “Gewoon een dagje schoffelen ofzo, maar geen boete. Als ze die krijgen, dan vind ik dat belachelijk.” Al met al niet vervelend op een schooldag, besluit de brugklasser. “Het was een geslaagde dag voor ons, we hebben ons best vermaakt met hen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice