9 juli 2025
Gebruikers online: 0

Otterswold viert 20e verjaardag met kortingen

Geplaatst op: 29 april 2015 Gepubliceerd door:

Freddy en Wilma ten Wolde startten 29 april 1995 met Eetcafé Cafetaria Het Otterswold. Na twintig jaar is het uitgegroeid naar een Petit Restaurant: een klein en gezellig restaurant met onder andere verse vis, die direct van de boot vanuit Harlingen komt, vers vlees van onze ambachtelijke slager, zuurdesembrood, verse en veelzijdige salades en vriendelijk personeel. Om het twintigjarig jubileum te vieren hebben Freddy en Wilma een actie: in de gehele maand juni geven zij twintig procent korting op de dinerkaart. Freddy: “Deze actie is in juni omdat twintig jaar geleden de officiële opening in juni was en in juni hebben de toeristen ook profijt van onze actie. Zo bereiken wij alle doelgroepen.”
Freddy en Wilma zijn creatief. Ze bedenken verschillende gerechten buiten de menukaart om. “Om nieuwe ideeën op te doen volgen wij samen af en toe workshops bij de groothandel. Als wij dan een nieuw gerecht bedacht hebben, geven wij dit extra aan, en proberen er dan een succesje van te maken. Het zijn de eyecatchers op de borden. De gerechten worden op de menukaart niet uitgelegd. Zo hebben wij bijvoorbeeld Beltiger Bonkjes. Doordat onze gasten vragen wat het precies is, komen wij in gesprek. Wij vinden contact met onze gasten belangrijk. Onze wens is alles zo vers mogelijk aan te bieden en wij proberen aan alle wensen van de gasten te voldoen. Wanneer wij buiten de kaart om een gerecht hebben wat iemand erg lekker vindt en degene vraagt of we willen aangeven wanneer het er weer is, dan bellen wij even. Van onze vaste gasten weten wij wat ze lekker vinden en wat niet. Wij hebben een warm contact met onze gasten.”
Als veertienjarige jongen begon Freddy in de horeca en ‘is blijven hangen’, zoals hij het zelf verwoord. “Als leerling kelner ben ik begonnen bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Ik heb een horeca opleiding gedaan en kreeg de wens om voor mijzelf te beginnen.” Wilma reageert: “Toen ik voor het eerst op de Belt kwam, stopte Freddy met de auto op de Belterweg en wees naar dit pand. ‘Als ik dat pand ooit kan krijgen, dan wil ik daar voor mijzelf beginnen’, zei hij. Nou dat zal wel dacht ik. Het was nog een ‘ver van mijn bed show’.” Freddy vervolgt: “Eind februari 1995 kreeg ik een tip dat het pand te huur was. Daar heb ik gelijk op gereageerd ,en 29 april 1995 waren wij voor het eerst open. Het ging zo snel dat de officiële opening pas twee maanden later was. Eerst huurden wij dit pand en woonden wij zelf nog aan de Belterweg. In oktober 1997 hebben wij het pand gekocht en in januari 1998 zijn wij verhuisd; over het water. Alle spullen konden in een keer op de bok.”
Freddy en Wilma begonnen met twee personeelsleden en dit is uitgegroeid naar twaalf. Ze hoeven nooit te zoeken. “Het personeel komt zo binnenwandelen, wij zetten bijna nooit een advertentie. Ons personeel heeft altijd contact met de gasten; ook in de keuken. De afhaalgerechten en het ijs doet het keukenpersoneel. Dat maakt het werken hier leuk.”
Freddy en Wilma zijn trots op hun eigen zaak. “Het gaat goed. Al twintig jaar doen wij ons werk met veel plezier en maken het onze gasten graag naar de zin.”