19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Notenhuijs complementeert Gebouw Vrede

Geplaatst op: 5 november 2015

Met de komst van delicatessenwinkel Het Notenhuijs is het winkelcomplex Vrede gevuld. De zaak gaat binnen twee weken open. Eerst staat voor dinsdag de opening van Ruach Bloemen & Lifestyle op de planning.
En dus heerst er donderdag de bekende bedrijvigheid voor de opening van een winkel. Bouwvakkers lopen nog af en aan. Eigenaar Jan Rook discussieert met de projectontwikkelaar en Johan Slurink over de gevelreclame en ondertussen gaat het dagelijkse leven bij Catootje gewoon door. Duidelijk is dat het centrum van Zwartsluis een geweldige aanwinst rijker is.
“Ik voel me vereerd dat ik straks een winkel heb in een gebouw waaraan zoveel inwoners van Zwartsluis herinneringen hebben. Sommigen zijn hier getrouwd, andere kregen hun schooldiploma of moesten bij Sinterklaas op schoot”, vertelt Jan Rook, die ‘ontmoeting’ ook belangrijk vindt in zijn winkel. Niet voor niets heeft hij een balie ontworpen waaraan vier barkrukken passen. “Een koffiezetapparaat is de beste investering geweest die ik als ondernemer deed. Die staat hier natuurlijk ook weer. Ik hou van positiviteit. Als mensen binnenkomen en klagen over het weer, zeg ik altijd dat het belangrijker is dat je in je hart vrolijk bent”, lacht Rook.
Maar buiten de vrolijkheid handelt hij in bloemen en straks ook meubelen. Het gaat wat dat betreft hard. “Tien jaar terug begon ik als uitvaartbloemist en dat ontwikkelde zich tot gelegenheidsbloemist. Twee jaar terug opende ik een winkel in Zwartsluis. Op klompen en in mijn joggingbroek liep ik door het centrum op zoek naar een pandje. Dat ik nu twee jaar later naar Vrede mag…geweldig toch?”
Want in de oude zaak werd het wat krapjes. Ruimte voor meubelen was er niet of nauwelijks. Vanaf nu is er plek genoeg. “Ik denk dat het een prima combinatie is. In de meubelen ben ik langzaam ingegroeid omdat mensen er naar vroegen. Het is bovendien een mooie toevoeging aan het centrum van Zwartsluis. Ik ben heel benieuwd naar de reacties”, zegt Rook, die van de geheimen aan de binnenkant nog niet veel prijs wil geven. De verrassing moet dinsdag groot zijn voor de klant.
Rook vertelt zijn verhaal aan de buitenkant. Hij kijkt naar de oude gevel. “Dit is toch een prachtig pand? Ruach betekent in het Hebreeuws ‘adem’. Straks zit er nieuwe adem in dit pand. Ik vind dat een mooie gedachte.”
En dan is er nog het nieuws van een nieuwe ondernemer in Vrede. Na kinderkleding (Catootje) en bloemen en lifestyle kan Zwartsluis straks ook voor delicatessen in het voormalige verenigingsbouw terecht. “Koffie, thee, noten, zeevruchten en geschenken…”, zegt de projectontwikkelaar. “Edwin Scherf gaat de exploitatie voor zijn rekening nemen. Hij heeft al veertien soortgelijke zaken. Thomas de Vos uit Belt-Schutsloot is straks de verkoper en we zoeken nog een parttimer.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice