23 september 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Opknapbeurt voor Kiersche Wijdepad

Geplaatst op: 5 november 2015

Natuurmonumenten heeft het Kiersche Wijdepad bij Wanneperveen opgeknapt. Dit kilometers lange pad dwars door De Wieden nodigt daardoor extra uit tot een wandeling. Ook het beroemde schelpenpaadje bij Dwarsgracht kreeg een beurt.
Op het Kiersche Wijdepad is de komst van een aantal nieuwe bruggetjes de belangrijkste verbetering. “Hout blijft niet lang in goede conditie in onze vochtige regio. Daarom hebben we nu gekozen voor gerecycled plastic. Dat gaat veel langer mee, is duurzaam en bovendien minder glad”, zegt beheerder Bea Claessens over die bruggetjes. Samen met vrijwilligers van Natuurmonumenten zijn die aangelegd.
Het Kiersche Wijdepad is een geliefde wandellocatie voor regiobewoners en toeristen. In het gebied tussen Wanneperveen en Doosje komen ze langs alle aspecten die De Wieden tot zo’n bijzonder gebied maken.
Minstens zo bijzonder is het oude schelpenpaadje tussen restaurant De Otterskooi en Histomobil bij Dwarsgracht, het oude kerkenpad naar Giethoorn. Dat is voorzien van een nieuwe bovenlaag op schelpen gelijkend materiaal. “Vroeger zagen alle fietspaden in Nederland er zo uit. Daaraan is dit pad een mooie herinnering. En het voert langs prachtige hooilanden, die in het voorjaar in bloei staan. Voor mij is dit één van de mooiste plekken in Nationaal Park Weerribben-Wieden”, aldus Claessens.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice