28 maart 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

DESZ kent de nieuwe tegenstanders

Geplaatst op: 1 juli 2016

DESZ kent de tegenstanders voor het komende jaar. Na het teleurstellende seizoen 2015-2016 waarin het eerste elftal van DESZ degradeerde uit de tweede klasse van de KNVB is de indeling voor het seizoen 2016-2017 bekend gemaakt.

In deze klasse treffen de Sluzigers een aantal bekenden zoals mededegradanten Rouveen en ZZVV uit Zuidwolde. Deze beide ploegen hebben weer een tweetal streekderby’s tot gevolg, evenals Vitesse’63 uit Koekange en SVN’69 uit Nijeveen. Beiden zijn oude bekenden voor DESZ.

Uit de 3e klasse C in Oost komen ook min of meer bekende tegenstanders over naar de noordelijke 3e klasse zoals SCD’’ 81 uit Dedemsvaart, Lutten en Nieuwleusen. Bij de laatste vereniging is David Leeuw hoofdtrainer en maakte in het verleden vele jaren deel uit van DESZ 1. Met name Lutten kan een geduchte tegenstander worden . In het afgelopen seizoen eindigden ze op de tweede plaats en wonnen ze de eerste periode. SCD beëindigde de competitie op de zesde plaats en Nieuwleusen kon de Dedemsvaarters nipt voorblijven op de vijfde plaats.

Een nieuwe tegenstander zal Hardenberg’85 worden. Het vorig seizoen beëindigden zij in die zelfde 3e klasse C op de 8e plaats. Ook een nieuwe tegenstander zal Borger worden. De ploeg uit Oost Drenthe kwam het vorig seizoen ook uit in die derde klasse C en deden het iets slechter dan Hardenberg door op de negende plaats te eindigen.

Tenslotte komt de ploeg van de nieuwe trainer Jeroen van den Berg een viertal oude bekende tegen. Namelijk CSVC uit Coevorden, Elim, Fit Boys uit Beilen en Hollandscheveld. In het seizoen 2015-2016 beëindigden de inwoners van Coevorden het seizoen op de 4e plaats in 3D, werd Elim tweede in die zelfde klasse en won de derde periode. De tweede periode in die klasse was voor Fit Boys. De ploeg uit Beilen werd 5e in de eindrangschikking. Tenslotte moest Hollandscheveld degradatiewedstrijden spelen, maar slaagde er in om zich te handhaven.

Gisteravond werd er een eerste kennismakingtraining gehouden op de Cingellanden door het nieuwe trainersduro Jeroen van den Berg en Rob Nugter. Nieuw in de selectie waren de van VHK komende Carlo Naberman, de nieuwe keeper in de selectie Rene Achterhuis die van Alcides komt en Tom Kisjes, de DESZ’er die na PEC Zwolle en een tweetal jaren bij Staphorst terugkeert op het oude nest.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice