1 december 2020 Gebruikers online: 66
Agenda
Active creations

Fijn wonen aan de Scheepvaartlaan

Geplaatst op: 19 juli 2016

Na 15 maanden bouwen is het inbreidingsproject aan de Scheepvaartlaan in Zwartsluis afgerond. 26 huurwoningen zijn gesloopt en vervangen door 16 koopwoningen. De wethouders Gerrit Knol en Arie Speksnijder gingen op 19 juli een kijkje nemen bij het afgeronde project en waren zichtbaar tevreden over het resultaat. Zij werden vergezeld door de directies van Wetland Wonen groep, Vastbouw Vastbouwontwikkeling BV en Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Het gezelschap maakte een rondje door de nieuwe wijk en mocht binnen kijken in de woning van de familie Ten Klooster aan de Scheepvaartlaan nummer 18.

“Een heel fijn huis…”, zegt Annie ten Klooster over de woning waar ze sinds een maand met haar man woont. Ze verruilden onlangs de Rietbeek voor de Scheepvaartlaan. Het echtpaar kocht een van de zestien nieuwe woningen die daar zijn verrezen en waar dinsdagmiddag de officiële oplevering van was.

De meeste bewoners zijn binnen redelijk op orde en zijn nog druk bezig met de tuin. Die moet bij Ten Klooster ook nog gebeuren, maar binnen ziet de woning er al picobello uit. Lekker ruim en in een gezellige buurt, vinden de nieuwe bewoners. Die nieuwe buurt trok ietwat tegen de verwachting veel belangstelling. Volgens Wetland Wonen past de serie huizen ook in het plan om de Nieuwesluis te ‘upgraden’.

Onder de nieuwe bewoners zijn volgens Bert Vaartjes van Bonthuis Vaartjes Makelaars veel starters op de woningmarkt of Sluzigers die na een verblijf elders weer terug zijn gekomen in Zwartsluis. Ook uit de eerste selectie van DESZ sloegen een paar spelers toe.

Foto’s Jan van Kleef

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Fijn wonen aan de Scheepvaartlaan”

  1. Gerwin schreef:

    Prima, nu wellicht ook de Lijnbaan onder handen nemen door de woningbouw?

  2. Arjan Jansen schreef:

    Het zijn zeker mooie huizen die hier tegenover zijn gebouwt maar het is alleen jammer dat ze dan het parkeergelegenheid niet gelijk ook aanpakken. Parkeerplekken zijn er op dit moment gewoon te weinig. Tegenwoordig is het normaal dat een gemiddeld huishouden 2 auto’s heeft maar daar is geen rekening mee gehouden.

Aquaservice