11 augustus 2022 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Burgemeester bezoekt jubilerend echtpaar

Geplaatst op: 3 augustus 2016

Foto Jan van Kleef

Op 1 augustus 1956 traden Jacob van Veen en Margje Huisman met elkaar in het huwelijk te Zwartsluis. Burgemeester Bilder bezocht daarom woensdag het echtpaar in hun woning aan de Nieuwe Sluis.

Jaap is geboren in Zwartsluis als oudste van drie kinderen. Margje is geboren in Ronduite. Haar vader was de grondlegger van  jachtwerf Huisman. Hij overleed al op jonge leeftijd. Margje was toen 11 jaar en op één na de jongste van 6 kinderen. Het gezin verhuisde in 1945 naar Zwartsluis.
Jaap en Margje leerden elkaar kennen tijdens het “wandelen” in Zwartsluis, een geliefde bezigheid van de jeugd in die tijd. Het echtpaar kreeg 5 dochters en 1 zoon. Inmiddels hebben ze  10 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Werk en andere activiteiten

Margje heeft naast het werk binnen het gezin ook nog tijd gevonden voor andere activiteiten. Zo was zij leidster van de meisjes bij de padvinderij. Ook was zij actief binnen het Rode Kruis en 28 jaar werkzaam voor de Zonnebloem. Daarnaast was Margje 20 jaar vrijwilliger bij de Schans en 6 jaar betrokken bij de  thuiszorg. Haar hobby s zijn puzzelen en lezen.

Jaap was aanvankelijk handelaar in brandstoffen. Toen er steeds minder vraag kwam naar natuurlijke brandstoffen ging hij werken bij RENDO in Meppel. Dat heeft hij 30 jaar gedaan.

Hij houdt van dammen en hij was ook jarenlang lid van muziekvereniging Voorwaarts te Zwartsluis. In het verleden hebben  zij veel gefietst in de omgeving.

Zij kijken terug  op een tijd waarin zij veel mooie dingen hebben meegemaakt maar waarin zij ook verdriet hebben gekend.

Samenzijn
Het gezin is uitgebreid en gelukkig hebben zij met elkaar een goede band. Een datum vinden waarop iedereen beschikbaar is voor een feestje vergde wat pas- en meetwerk. Begin september wordt het heuglijke feit gevierd al varend op “De Giethoorn”. Een leuke manier voor jong en oud om van elkaars nabijheid te genieten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice