25 april 2024 Gebruikers online: 103
Agenda
Active creations

Beenen organiseert vijfde keer de Kilorace

Geplaatst op: 27 augustus 2016

Voor het vijfde jaar wordt de KiloRace verzeild op het Ketelmeer. Organisator is Marco Beenen uit Zwartsluis. De wedstrijd wordt gehouden onder auspiciën van de Watersportvereniging Zwartsluis.

Het is inmiddels een traditie dat in het derde weekend van september, dit keer op 17 en 18 september, twee dagen gezeild wordt op het Ketelmeer. Organisator Marco Beenen: “Het is een sportieve zeilwedstrijd zonder scherpe kantjes, dus voor iedereen leuk om aan mee te doen. Vorig jaar waren er over de 30 inschrijvingen. Dat heeft ons doen besluiten om ook dit jaar weer in twee klassen te starten. Een A klasse voor de traditionele scherpe jachten en de B klasse voor de snelle jongens.”

Er worden twee wedstrijden gevaren. Op zaterdag is de start om 13.30 uur voor de A klasse, om 14.00 uur volgt de B klasse. Palaver vindt om 12.00 uur plaats voor het havenkantoor van Schokkerhaven. De zeilboten verblijven tijdens dit evenement in de jachthaven van Schokkerhaven. Zaterdagavond wordt er voor gezelligheid gezorgd en is er live-muziek in restaurant Schokkerhaven. Dan worden ook  de uitslagen van die dag bekendgemaakt.

Op zondag is er om 9.30 uur palaver om de nieuwe wedstrijdbaan door te nemen. De starttijden zijn dan: A klasse 11.00 uur,  B klasse 11.30 uur. De prijsuitreiking volgt dan om ongeveer 15.00 uur.

“Ook bestaat de  mogelijkheid om alleen op zaterdag of zondag mee te zeilen”, licht Marco Beenen nog toe. “Vanzelfsprekend kan dan niet meegedaan worden voor het algemeen klassement.”

Het is een open wedstrijd, dus voor iedereen toegankelijk.

Voor meer informatie en inschrijving: www.kilorace.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice