1 december 2022 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Vier Sluzigers ontvangen koninklijke onderscheiding

Geplaatst op: 26 april 2017

Foto's Jan van Kleef

Vier inwoners van Zwartsluis ontvingen woensdagochtend een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Bilder benoemde Sluuspoort-voorzitter Knoeff tot Ridder in de Orde van Nassau. Mevrouw Nijmeijer-Gideonse, mevrouw R. Pluim-Post en Geert Moeken zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bilder reikte ook twee Genemuidenaren die onderscheiding uit.

Knoeff (in 1942 geboren in Kampen) heeft een lange lijst aan verdiensten. Hij was onder meer voorzitter van het CDA Zwartewaterland, lid van het Dagelijks Bestuur en Hoofdbestuur van de Confessionele vereniging binnen de PKN en lidi van Raad van Toezicht van IJsselheem. Sinds 2014 is hij voorzitter van De Sluuspoort.

Geboren Hasselter Geert Moeken heeft ook veel vrijwilligerswerk verricht. Hij is al sinds 1998 betrokken bij Duikteam Zwartewater. Nog langer is hij actief voor de 4 mei viering Joods Leven Zwartewaterland. Ook zat hij in de ouderraad van de Arembergschool, is hij penningmeester van Jong Zwartewaterland en medewerker van de Winterfair. Daarnaast is hij betrokken bij de Nationale Sleepbootdagen.

Ook Janny Nijmeijer-Gideonse heeft zich uitvoerig voor Zwartsluis ingezet. Ze richtte bijvoorbeeld de Wereldwinkel waar ze achttien jaar bij betrokken was. Ook leidt ze de Jeugdnatuurclub De Wieden en doet ze veel voor Amnesty International en eerder ook lang voor Unicef. Ze is ook vrijwilliger bij De Veldschuur in Rouveen. Eerder was Nijmeijer-Gideonse leidster van de zondagschool en mede-initiatiefneemster van de peuterspeelzaal.

Roelofje Pluim-Post (geboren in Genemuiden) was onder meer veertig jaar lid van Hervormd Kerkkoor Zwartsluis, waarvoor ze ook verschillende bestuursfuncties vervulde. Twintig jaar lang zette ze zich in voor ZOA Vluchtelingenzorg. Elf jaar was ze leidster van de meisjesclubs binnen de Hervormde Gemeente, waar ze ook jeugdouderling was.  Pluim-Post was bovendien zes jaar presidente van de Nederlandse Christelijke Vrouwenbond. Momenteel is ze nog taalcoach voor Taalpunt Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice