25 april 2024 Gebruikers online: 85
Agenda
Active creations

Meppelerdiepsluis paar dagen afgesloten

Geplaatst op: 3 mei 2017

Rijkswaterstaat brengt samen met aannemer Combinatie Strukton Reef de laatste delen aan van de bodembescherming in de Meppelerdiepsluis. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt het scheepvaartverkeer een aantal keren gestremd. De vaarweg wordt voor al het scheepvaartverkeer gestremd, omdat een groot deel van deze werkzaamheden vanaf het water wordt uitgevoerd.

–       Donderdag 11 mei 00:00 uur tot vrijdag 12 mei 23:59 uur.

–       Dinsdag 30 mei 00:00 tot 23:59 uur.

Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Voor schepen met een grote diepgang is de gehele route van noord naar zuid (en vice versa) volledig gestremd. Schepen met een maximale diepgang van 1,60 meter (recreatievaart) kunnen omvaren via Blokzijl.

De werkzaamheden zijn nodig om de huidige keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Door de verbreding is een nieuwe brug nodig. Het project is eind 2017 gereed.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice