22 februari 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Fun Fun winnaar Bloemencorso

Geplaatst op: 18 augustus 2017

Foto's Jan van Kleef

Fun Fun heeft het Bloemencorso Sint Jansklooster 2017 gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Verweven’. Fun Fun won ook de edities in 2012 en 2013 en behoorde in jaren daarna steevast tot de top drie. The Next (Trojan Horse Detected) en Olympia (Sterrenbeeld) grepen net naast de Ereprijs.

Deze drie wagens staken volgens de jury duidelijk uit boven de andere deelnemers. Na het podium volgen de After Nero’s (Handelsgeest), PODB/De Brekers (Bagpipes) en de verrassende Barista van Gaos op de plaatsen vier tot en met zes.

Na een aantal hectische dagen konden elf corsogroepen hun wagen op het parcours presenteren. De laatste groepen waren ook dit jaar weer traditiegetrouw in de vroege ochtend klaar, waarna de gang naar Sint Jansklooster begon. Alleen die route levert al schitterende beelden op.

Het middagcorso begon vervolgens met een indrukwekkende minuut stilte voor een lid van corsogroep Hebbes, die afgelopen dinsdag overleed. Daarbij was alleen het ritme van de regen te horen. Op het moment dat de elf dahliareuzen over het parcours reden bleef de regen grotendeels achterwege. Het avondcorso kon zelfs onder stralende weersomstandigheden beginnen.

Duizenden toeschouwers, de organisatie heeft dit jaar voor meer tribunes gezorgd, genoten van een gevarieerd spektakel. De groepen kozen voor zeer uiteenlopende thema’s, waaronder de Watersnoodramp (Deurgoan), Barista (Gaos), de vermaarde Hollandse handelsgeest (After Nero’s) en het computervirus Trojan Horse van The Next.

Vlak voor het avondcorso, het grootste verlichte corso van Europa, maakte burgemeester Bats van Steenwijkerland de winnaar bekend. Nadat hij de nummers 11 tot en met twee had opgenoemd, was duidelijk dat Fun Fun de winnaar was.

Volledige uitslag:

 1. Fun Fun – Verweven                        5550 punten
 2. The Next – Trojan Horse Detected 5230 punten
 3. Olympia – Sterrenbeeld                  5100 punten
 4. After Nero’s – Handelsgeest          4420 punten
 5. PODB c.q. De Brekers – Bagpipes 4140 punten
 6. Gaos – Barista                                  4060 punten
 7. Alliance – Restant                            4040 punten
 8. Symboliek – De Straatmuzikant     3710 punten
 9. Kluitenberg – Crazy                         3000 punten
 10. Deurgoan – Watersnoodramp       2750 punten
 11. Forza – Tot de Dood ons Scheidt  2550 punten

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice