23 september 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Het schaakseizoen is geopend

Geplaatst op: 25 september 2017

Het schaakseizoen is weer geopend! Dit zou plaatsvinden op 19 september om 19.30 uur in clubgebouw ’t Ende, zoals gebruikelijk, aan het Westeinde 23 in Zwartsluis. Het was al vroeg in de morgen dat er iemand bij de schaak sociëteit rondscharrelde. Na later bleek was het ‘gastspeler’ Ebo Bos, aankomend lid van de schaakclub. Hij was dus duidelijk te vroeg maar snakte naar een partij schaken en kon nauwelijks meer wachten totdat het clubgebouw openging. Wat hij tot die tijd heeft gedaan is ons niet bekend. Wel ging het gerucht dat er meerdere schakers in de bosjes en rond het clubgebouw zich hadden opgehouden, maar wie dat waren is nog steeds niet bekend………..Willem-Pieter v.d. Bergh?

De bedoeling van deze avond was om ‘warm’ te draaien en zo geschiedde.

Teun Troost en Jaap Russchen speelden twee oefenpartijen. De eerste won Jaap eenvoudig. Teun was niet tevreden over zijn spel en zinde op revanche… en die kwam er! Teun won in de tweede partij al snel een kwaliteit. Jaap probeerde van alles, maar Teun speelde als vanouds onberispelijk naar winst.

Jan Wiers speelde één partij tegen Henk Terpstra. In hun eerste partij dit seizoen maakten beiden meerdere fouten, maar uiteindelijk ging de winst naar Jan.

Tussen Ebo Bos en Harm de Jong was er sprake van een ‘opwarmertje’ en werd er niet op de ‘scherp op de snede’ gespeeld. De partij was wel spannend omdat er na twee uur nog stuk van het bord was gevallen. Even later werd remise overeengekomen.

De oefenpartijen tussen Willem-Pieter v.d. Berg en Wim Jurgens eindigden in het voordeel van Willem-Pieter. Later op de avond wist Wim nog wel één keer revanche te nemen maar daar bleef het ook bij.

Volgend week, 26 september om 19.30 uur, is er een Algemene Ledenvergadering waarna Jan Wiers, onze clubkampioen van het afgelopen seizoen, een simultaan zal geven. Deze simultaan zal rond 20.30 uur plaatsvinden.

Wilt u hier ook aanmeedoen? Aarzel niet en kom langs. U bent van harte welkom en kunt op deze manier ook eens ‘warm draaien’.

“Gelukkig is pas hij, die zijn bezinning kwijt is”

 

Erasmus

Nederlands humanist en filosoof

Leefde van: 1469-1536 Kijk ook eens bij: www.svhetzwartewater.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice