28 maart 2024 Gebruikers online: 68
Agenda
Active creations

Wachten op de duiven

Geplaatst op: 20 mei 2018

Tekst en foto's Henk Kuik

Na de moeder dag vlucht van afgelopen weekeinde werden de duiven van De Postduif TW uit Zwartsluis ingekorfd voor de vlucht vanaf Chimay. Chimay ligt nog net in België tegen de Frans/Belgische grens aan.

Het was de bedoeling dat de duiven van afdeling Friesland’96, waaronder de Sluziger vereniging valt, op de zaterdagmorgen zouden worden gelost voor de vlucht over 313 kilometer naar hun hokken. Aangezien de omstandigheden voor de duiven op zaterdag dermate slecht waren om te vliegen, werd er besloten om de vlucht uit te stellen naar de eerste Pinksterdag.

Op die morgen waren de omstandigheden voor de duiven uitmuntend en om 10.25 uur werden ze na een tweedaagse overnachting in België, met een zwakke Noors Oosten wind los gelaten.

Edwin van der Linde zit dan ook rond kwart over twee in de middag naar de strak blauwe hemel te turen om zijn duiven welkom te heten. Zal hij deze keer zijn duivenvrienden Henk Marsman, Filip Elbers, Mees Strating, Henk en Kimberley van der Linde te snel af zijn of gaat Henk Marsman, na een drietal overwinning weer met de hoogste eer strijken.

Om 14.36 uur komt er een melding op zijn telefoon binnen dat bij Henk Marsman een duif is gearriveerd en een klein minuutje later een duif bij Henk’s buurman Henk en Kimberley van der Linde. Om 14.43 uur arriveert Edwin’s eerste duif en vervolgens duurt het een hele tijd voor dat zijn tweede duif op het hok landt.

Later op deze eerste Pinksterdag zal in het duivenlokaal, waar het altijd gezellig is, blijken wie er met de prijzen vandoor gaat.

Oh ja, tussen de binnenvliegende duiven ziet Edwin bij binnenkomst dat het niet één van zijn duiven is. Deze vreemdeling wordt uit het hok gehaald, krijgt een hoeveelheid water en mag weer het luchtruim kiezen om naar het eigen hok te vliegen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice