17 april 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Engelse dag op de Arembergschool

Geplaatst op: 23 mei 2018

Foto Nicole Glazer, tekst Anke Krol

De Arembergschool vierde woensdag de jaarlijkse ‘Engelse Dag’, een dag waarop de Engelse taal in elke groep centraal staat.

Het thema van dit jaar was ‘art’. De dag werd feestelijk en zingend geopend door twee juffen die als schilders, met hulp van de leerlingen, met dezelfde kleuren en vormen ieder hun eigen schilderij maakten en op die manier tot verrassende resultaten kwamen.

Vervolgens werd in de groepen aandacht besteed aan verschillende kunstenaars, zoals Mondriaan, Escher, van Gogh en Keith Haring. Leerlingen hebben prachtige groepskunstwerken gemaakt, kunstenaars werden vergeleken met elkaar, er werd een quiz over kunst gespeeld en ook is er een high tea gehouden.

Dit alles om te vieren dat de Arembergschool zich inmiddels al voor het derde jaar op rij een ‘EarlyBird-school’ mag noemen. Dit houdt in dat in elke groep op het eigen niveau en op verschillende manieren ruime aandacht gegeven wordt aan de Engelse taal.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice