13 juli 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

CDA wil dat gemeente schulden aanpakt

Geplaatst op: 4 juli 2018

Het CDA wil dat de nieuwe coalitie meer werk maakt van de schuldenlast van de gemeente. Die bedraagt nu 68 miljoen euro en het CDA pleit ervoor dat die over vier jaar tien miljoen lager is. Daarvoor dient de partij donderdag samen met PvdA en VVD een motie in.

Dat gebeurt tijdens de behandeling van de zogenoemde Kadernota 2019-2022. Fractievoorzitter Margreet Bosma: ”Hoewel het coalitieprogramma van CU, SGP en BGZ spreekt van een schuldenlast die verantwoord is verminderd, vinden wij geen heldere doelstelling. Wil je als gemeenteraad je controlerende functie kunnen uitoefenen moeten er duidelijk meetbare punten in een begroting terug te vinden zijn”.

Ook vraagt de partij donderdag aandacht voor het platteland. “Zwartewaterland heeft een zeer uitgebreid buitengebied, waar agrariërs zorg dragen voor het vitaal en leefbaar houden van ons platteland, daar mag wel wat meer aandacht naar toe dan wat nu in het coalitieprogramma staat.”

Volgens het CDA wordt de sector met een hoge ambitie vanuit de coalitie opgezadeld met name op het gebied van duurzaamheid, dierenwelzijn en milieu en landschap. Van enige vorm van goede ondersteuning is verder niets terug te vinden.

In Provinciale Staten is onlangs de motie “ervencoaches” aangenomen. De ervencoaches doen nu al goede zaken voor agrariërs in het oosten van Overijssel. Het CDA, PvdA en de VVD komen naar aanleiding van wat Provincie gaat uitvoeren met het verzoek richting het college zelf het initiatief te nemen om aan te sluiten bij een provincie breed ‘coaching-aanbod’.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “CDA wil dat gemeente schulden aanpakt”

  1. Jan schreef:

    Nu ze zelf niet meer in de coalitie zitten willen ze wel dat de schulden afgelost worden. Voorheen hoorde je ze er niet over.

Aquaservice